Harlem Shake má problém. Kněz a rapper chtějí peníze

Kultura Kultura
14. 3. 2013 21:10
Dva z hlasů virální senzace se dožadují svých práv
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Bývalý reggaeton zpěvák Hector Delgado a rapper z Philadelphie Jayson Musson žádají peníze po nahrávací společnosti Mad Decent Records, jelikož hitparádová senzace Harlem Shake obsahuje neautorizované úryvky jejich hlasů. Virální senzace, kterou vytvořil producent známý jako Baauer (vlastním jménem Harry Rodrigues), se v posledních třech týdnech stala nejpřehrávanějším dílem na internetu.      

Čtěte také
Virální senzace Harlem Shake dosáhla na špici hitparády

Oba umělci byli na údajné porušení autorských práv upozorněni lidmi ze svého okolí. V případě Delgada, jenž v současnosti vykonává úřad evangelického duchovního, šlo o bývalého manažera a Musson byl upozorněn někdejším kolegou z rapové skupiny Plastic Little.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

„Je to skoro, jako kdyby přišli na můj pozemek a postavili si tam dům," prohlásil Hector, jehož hlas na nahrávce prozpěvuje „con las terroristas" (s teroristy).

Baauer v rozhovoru pro Daily Beast uvedl, že sám neví, kde přesně na internetu našel ukázku Hectorových písní.     

Musson zavolal Baauerovi a poděkoval mu za to, že „konečně udělal něco užitečného s naší otravnou hudbou", ale na odškodnění stále trvá. Jeho zcizená  slova vyzývají: „Do the Harlem Shake!".

Lidé z Mad Decent Records s oběma umělci  údajně ochotně spolupracují.    

Nápodoby Harlem Shake se od poloviny letošního února staly nesmírně populárními. Každý den přibude zhruba čtyři tisíce nových verzí. Nedávno se jedna taková vymstila skupině patnácti australských horníků, kteří byli po jejím natočení propuštěni pro porušení bezpečnosti práce.

 

Právě se děje

Další zprávy