Hana Zagorová slaví sedmdesátiny koncertem v Lucerně i novou deskou o lásce

ČTK ČTK
6. 9. 2016 10:21
Devítinásobná zlatá slavice Hana Zagorová oslaví úterním koncertem v pražské Lucerně své sedmdesáté narozeniny. Členku Síně slávy hudebních cen Anděl bude tradičně doprovázet skupina Boom! Band Jiřího Dvořáka. Zagorová zároveň během vystoupení pokřtí své nové album O lásce.
Hana Zagorová
Hana Zagorová | Foto: Supraphon

Hana Zagorová oslaví v úterý 70. narozeniny před publikem Velkého sálu pražské Lucerny, kde zároveň pokřtí album O lásce.

"Nikdy jsem na své narozeniny nevystupovala, ale letos jsem se rozhodla udělat výjimku. Udělalo mi velikánskou radost, že po spuštění prodeje vstupenek bylo za deset minut pryč hned dvacet řad," uvedla Zagorová.

Z nové desky na úterním koncertu Zagorová zazpívá píseň Hraj muziko, kterou pro ni napsala písničkářka Radůza. Nové skladby pak bude postupně zařazovat do svých vystoupení. Zatím poslední album Vyznání vydala v roce 2014.

Životní jubileum má krátce za sebou také manžel Zagorové, operní pěvec Štefan Margita, který oslavil 3. srpna šedesátiny. Narozeniny připomene velkým koncertem 13. listopadu v pražském Národním divadle. Na narozeninovém vystoupení manželky bude chybět, protože je pracovně v Chicagu.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová přibližně 800 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, koncertovala ve východním bloku i západní Evropě.

V roce 2014 převzala diamantovou desku Supraphonu za 10 120 000 prodaných zvukových nosičů.

Hana Zagorová - Jako tenkrát (lyric video) | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy