Gipsy: Koho opravdu uznávám? Lucii Bílou

gra
13. 4. 2007 10:30
Gipsy.cz odpovídal na vaše dotazy on-line
Gipsy.cz při online rozhovoru pro Showbizz.cz
Gipsy.cz při online rozhovoru pro Showbizz.cz | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nedávno dosáhli na osmé místo v evropské hitparádě World Music Charts Europe. Lídr Gipsy odpovídal na dotazy čtenářů on-line.

Online rozhovor najdete na konci článku

Gipsy.cz letos získali Anděla za Objev roku a přijali účast v boji o finále Eurosongu. Do Finska se ale nepodívají, protože diváci poslali do mezinárodního hudebního klání kapelu Kabát.

"O Kabátech si myslím, že je to prostě provařená kapela, co ve svém žánrovém spektru dělá maximum. Není to rozhodně moje krevní skupina. Ale nemám proti nim vůbec nic," říká o vítězství Kabátů v Eurosongu.

Čtenáři se také ptali na to, koho v české hudební scéně uznává. "Asi vám to bude připadat hloupé, ale Lucii Bílou. Je to neuvěřitelně skvělý člověk a jako jediná zpěvačka naživo zazpívá stejně jako na albu - úplně čistě a dokonale. Neposlouchám ji, není to má krevní skupina, ale ta ženská je fakt stoprocentní umělec."

Gipsy.cz při online rozhovoru pro Showbizz.cz
Gipsy.cz při online rozhovoru pro Showbizz.cz | Foto: Ondřej Besperát

Došlo i na problém hudebního pirátství. S tím Gipsy problém nemá, jde prý o "nevyhnutelné následky moderní technologie".

"Dnes už proti nim nic nemám. Vidím to jako dokonalý způsob proma," dodává. "Kdyby se tolik nepálilo a nestahovalo, tak by mnoho dnešních kapel už dávno neexistovalo."

A co plánuje kapela dál? "Když mě to chytne, budu dělat i metal. Jsem pro vše, jenž mne osloví. Dnes to jistě není metal, ale kdo ví. Zítra to může být Gipsy Metal Attack," dodává s úsměvem.

 

Právě se děje

Další zprávy