George Michael zrušil zbytek turné kvůli zápalu plic

Kultura ČTK Kultura, ČTK
26. 11. 2011 11:00
Data koncertů v britských městech budou stanovena
Foto: Aktuálně.cz

Vídeň - Britský zpěvák George Michael zrušil celý zbytek koncertů v rámci svého nynějšího symfonického turné. Důvodem je akutní zápal plic, který se u zpěváka projevil před jeho koncertem ve Vídni a kde také byl hospitalizován na univerzitní klinice všeobecné nemocnice AKH.

"Nasazená léčba u George Michaela zabrala," cituje agentura APA z prohlášení ošetřujících lékařů. "Ze současného pohledu nelze dobu uzdravení přesně odhadnout, avšak zbytek turné rozhodně pacient nebude schopen absolvovat," uvedli lékaři Christoph Zielinski a Thomas Staudinger.

Vyléčení podle nich vyžaduje svůj čas, naprostý klid a odpočinek. "Michaelův stav se začíná zlepšovat," potvrdil zpěvákův mluvčí Connie Filippello

Zpěvák, jenž ještě minulý týden vystoupil v pražské O2 aréně s více než dvouhodinovým programem, zrušil pondělní koncert ve Vídni i středeční ve Štrasburku. Následně pak zrušil také dvě vystoupení v britském Cardiffu plánovaná původně na tento víkend. Data dalších plánovaných koncertů v britských městech Liverpool, Sheffield, Newcastle, Glasgow, Birmingham, Manchester a Londýn budou znovu stanovena později.

Nemoc postihla nynější Michaelovo koncertní turné Symphonica: The Orchestral Tour, které zahájil před třemi měsíci ve Státní opeře Praha v doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Poté se do Prahy vrátil.

Londýňan s řeckými kořeny patří k nejvýraznějším osobnostem britské pop-rockové, soulové a rhythm and bluesové scény. Jsou s ním spojeny hity Freedom! '90, Too Funky, Faith, I Want Your Sex či Jesus To a Child.

Čtěte také:
Orchestrální George Michael nadchnul i iritoval Prahu

 

 

Právě se děje

Další zprávy