George Michael zpíval pro miliardáře

mor
4. 1. 2007 14:42
Londýn - Zpěvák George Michael nemusí vydávat desky. Na soukromé párty si během 75 minut přišel v přepočtu na 70 milionu korun.
Foto: Reuters

Třináct skladeb přednesl na dvacetiakrovém pozemku devátého nejbohatšího muže Ruska Vladimira Potanina během oslavy Nového roku nedaleko Moskvy. Oligarcha mu za to vyplatil 1,7 milionu liber na ruku.

George Michael z improvizovaného pódia slezl kolem třetí hodiny ráno. V šest už byl v soukromém letadle na cestě zpět domů, do Londýna. Na párty se kromě Potanina objevilo dalších 250 hostů, většinou vlivných ruských podnikatelů i politiků.

Třiačtyřicetiletý George Michael - který začínal v duu Wham! - není jediný, který si v poslední době vydělal jmění během soukromých koncertů. Štěstí na bohaté fanoušky měli například Rolling Stones (4,4 milionu liber), Destiny's Child (1,5 milionu liber) nebo Elton John (1,5 milionu liber).

Chistina Aguilera si dokonce zazpíváním pouhých tří skladeb na svatbě dalšího oligarchy z Ruska, Andreje Melnichenka, vydělala rovný milion liber.

Honorář snů (23 823 liber za minutu) ovšem z George Michaela udělal nejlépe zaplaceného zpěváka všech dob. Žádný jiný si dosud za jediné vystoupení nevydělal tolik, co on.

Trochu mu to může zkalit zpráva, že po vystoupení shořely při požáru některé jeho nástroje a koncertní vybavení včetně plasmové obrazovky. Ale pořád mu zbude dost i na to, aby se mohl začít vyplácet: už 11. ledna se totiž objeví před soudem, kde bude muset vysvětlit, proč usedl za volant a řídil nezpůsobilý, patrně opět pod vlivem drog, s nimiž se už potýkal.

Loni v říjnu byl ve vězení za kouření marihuany. Propuštěný byl krátce nato na kauci. Kvůli užití drog byl zadržený britskou policií už loni v únoru. Tehdy ještě litoval, když prohlásil, že to byla jeho "hloupá chyba".

O pár měsíců později si ale klidně zapálil jointa během interview pro ITV - kde řekl, že jen díky canabis zůstává veselý a v dobré mentální kondici.

 

Právě se děje

Další zprávy