FOTO Outkast i Lana Del Rey odstartovali festivalovou sezonu

Lana Del Rey vystoupila na Coachelle, která je pravidelně na startu nové sezony festivalů.
Lana Del Rey.
Vrcholem festivalu se stal koncert kanadské kapely Arcade Fire.
Zpěvák Arcade Fire Win Butler.
Zpěvačka Arcade Fire Regine Chassagne.
Foto: Reuters
Kultura Reuters Kultura, Reuters
Aktualizováno 14. 4. 2014 11:20
První obří hudební festival nové sezony se pravidelně odehrává v jihokalifornské poušti na festivalu Coachella. Headlinery letos byli obnovení Outkast, Muse i Arcade Fire.

Fotogalerie - Prvním obřím festivalem sezony je každoročně Coachella Valley Music and Arts Festival v poušti v jižní Kalifornii. Fanoušci tam letos očekávali hlavně reunion hip hopového dua Outkast.

Několika Grammy ověnčení Outkast - rapeři Andre 3000 a Big Boi - naposledy spolupracovali v roce 2006 na albu Idlewild. 

Coachella je vyhlášená ovšem i tím, že bývá důležitou zastávkou pro příští hvězdy popové scény. Dokazují to například vystoupení Florence and The Machine, Skrillex i Calvina Harrise na minulých ročnících festivalu.

Letos například zažil debut na Coachelle britský písničkář Tom Odell, který zahrál v mohavské poušti už v pátek v poledne a v létě dorazí i na Rock For People.

Dalšími headlinery Coachelly letos jsou Muse a Arcade Fire, v programu lze najít například Pharella Williamse, Foster The People, Lanu Del Rey, MGMT i Lorde.

Festival hostí stejnou sestavu vystupujících dva po sobě jdoucí víkendy. Loni na Coachellu dorazilo kolem 160 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy