Fotbal: anglickou hymnu zapějí Embrace

BBC, gmc
29. 3. 2006 10:00
Londýn - Rocková kapela Embrace byla vybrána, aby nazpívala oficiální píseň ostrovního týmu na nadcházející fotbalový šampionát.
Embrace
Embrace | Foto: http://embrace.co.uk

Anglická fotbalová asociace doufá, že skladba skromně nazvaná World at your Feet (Svět u tvých nohou) se pro fanoušky na nadcházejícím mistrovství světa stane "opravdovou hymnou".

Frontman kapely Embrace, zpěvák Danny McNamara, pochopitelně sdělil médiím, že skupina skladbu nahrávala s nadšením - a vyjádřil přání přiblížit se úspěchu fotbalové hymny Svět v pohybu (World in Motion) od New Order z roku 1990.

Svět v pohybu je každopádně pokládán za jednu z nejlepších anglických fotbalových písní. Dobře se chytila se i skladba Three Lions, kterou složili David Baddiel a Frank Skinner pro Euro 96; ostatně byla pak znovu použita pro světový šampionát v roce 1998.

"Z oficiální písně světového šampionátu se stalo něco jako instituce a je důležité, že máme opravdu původní a živou píseň," říká obchodní manažer britské fotbalové asociace. "Jsme si jisti, že hymna od Embrace uchvátí fanoušky i hráče."

Kapela Embrace vydává desky od roku 1997; zatím včetně debutu Good Will Out vydala pět titulů.

  • Oficiální stránky kapely ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy