Foo Fighters se na letním turné zastaví v Česku, zahrají v pražské O2 areně

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 2. 2017 11:12
Dave Grohl a jeho parta zavítá do České republiky. Rocková kapela Foo Fighters oznámila letní koncertní termíny a kromě Budapešti a Paříže zamíří 27. června do pražské O2 areny. Skupina momentálně pracuje na nové desce, tu poslední totiž vydala v roce 2014 pod názvem Sonic Highways. Koncem roku 2015 ještě fanouškům nabídla zdarma ke stažení EP Saint Cecilia, které věnovala památce obětí pařížského teroristického útoku v klubu Bataclan. Foo Figters mají na kontě 11 cen Grammy a celosvětově prodali přes 30 milionů alb.
Foo Fighters
Foo Fighters | Foto: FF

V pražské O2 areně vystoupí 27. června americká rocková skupina Foo Fighters. Pro své fanoušky má připravený koncert, na kterém zazní všechny zásadní skladby z její dlouholeté kariéry.

Foo Fighters dorazí do Česka v rámci svého světového turné. Několikanásobní držitelé cen Grammy se do Prahy vrací po pěti letech.

Foo Fighters se letos představí v Evropě především na hudebních festivalech. Praha bude patřit mezi několik málo měst, kde Foo Fighters vystoupí v rámci sólového koncertu.

Předprodej vstupenek na pražský koncert Foo Fighters začne pro členy fanklubu tuto středu. O den později se dočkají členové Live Nation klubu a 3. března dopoledne se předprodej otevře všem zájemcům. Cena lístků se bude pohybovat od 1690 do 2290 korun.

Naposledy vystupovali Foo Fighters v Praze v srpnu 2012. Podle pořadatelů na koncert dorazilo přes 11 tisíc diváků. Poprvé do Prahy dorazili Foo Fighters v říjnu 1995, kdy zahráli ve Sky Clubu Brumlovka.

Kapelu Foo Fighters založili v Seattlu hudebníci Dave Grohl, Nate Mendel, William Goldsmith a Pat Smear po smrti lídra Nirvany Kurta Cobaina. Od svého vzniku v roce 1994 vydala kapela osm studiových alb.

 

Právě se děje

Další zprávy