Foo Fighters hlásí návrat. Nahrají nové album

Kultura Kultura
22. 2. 2013 13:45
Dave Grohl se nechal slyšet, že kapela má připravený nový materiál
Dave Grohl.
Dave Grohl. | Foto: Profimedia.cz

Praha - Americká kapela Foo Fighters ještě tento týden začne nahrávat nové album. Zmínil se o tom frontman skupiny David Grohl ve čtvrtek 21. února před náhlým návratem z Velké Británie do USA.

Ve Spojeném království propagoval svůj dokumentární film Sound City a zahrál spolu s na projekt navázanou superkapelou Sound City Players. Film byl promítán na nedávném festivalu Sundance.

Foto: Reuters

„Máme plán, víme přesně, co chystáme napříště a mám připravenou hudbu," prohlásil před časem Grohl. „Začneme na tom pracovat, jakmile tady dokončím všechno ostatní. Máme opravdu velké, úžasné plány pro příští album a jsem z toho doopravdy nadšený."

Texty nových písní byly prý hotové již před měsícem. Datum vydání alba zatim není známé.

Zpráva byla velkým překvapením pro fanoušky rockové kapely, kteří tak brzy novou kolekci neočekávali. Naposledy se dočkali (v pořadí již sedmého) alba Wasting Light v roce 2011.

Jedna z nejúspěšnějších rockových kapel současnosti totiž minulý rok na začátku října oznámila, že si dává pauzu a pravděpodobně to bude na delší dobu. „Aniž bych z toho dělal něco velkého, po tomhle už nemáme v plánu další koncerty," sdělil frontman Dave Grohl návštěvníkům zatím posledního koncertu Foo Fighters, který se uskutečnil v newyorském Central Parku.

Čtěte také
Foo Fighters povýšili rocková klišé na svou přednost

Foo Fighters jsou v Nirvaně a vracejí se do tvrdé hry

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy