Finále Eurovize bude bez českého zástupce. Benny Cristo nepostoupil

ČTK ČTK
21. 5. 2021 6:58
Český interpret Benny Cristo se ve čtvrtek pozdě večer při druhém semifinále hudební soutěže Eurovize nedostal mezi desítku postupujících. Hlasování po 17 vystoupeních posunulo do sobotního finále zástupce Albánie, Bulharska, Finska, Islandu, Moldavska, Portugalska, Řecka, San Marina, Srbska a Švýcarska. O vítězství v letošním 65. ročníku bojuje 26 interpretů.
Skladba Omaga, jak ji Benny Cristo představil na čtvrtečním semifinále Eurovize. Foto: ČTK/AP | Video: Eurovision Song Contest

Eurovize se vrátila po roční pauze způsobené pandemií covidu-19. Česko v nizozemském Rotterdamu zastupoval zpěvák a tanečník Benny Cristo, domácímu publiku známý spíše jako Ben Cristovao. Do semifinále se dostal s písní Omaga, jejíž název je obměnou zkratky OMG (Oh My God).

Mezi hlasujícími však měly největší podporu jiné skladby, například Adrenalina zpěvačky Senhit. Zástupkyni jihoevropského San Marina ve čtvrtek na pódiu podpořil americký raper Flo Rida, známý již řadu let díky hitům Low, Right Round nebo Wild Ones.

Benny Cristo během vystoupení na Eurovizi, do finále se neprobojoval.
Benny Cristo během vystoupení na Eurovizi, do finále se neprobojoval. | Foto: Reuters

Podle agentury AP se většina účastníků druhého semifinále držela osvědčeného receptu soutěže Eurovize v podobě "bombastických rytmů nebo balad a spousty třpytu". Výjimkou byla finská rocková kapela Blind Channel, jejíž členové se skladbou Dark Side vystoupili oděni v černém, zatímco "široko daleko nebyl žádný flitr". I oni se v sobotu představí ve finále.

Kromě deseti soutěžících z každého semifinále vystoupí také zástupci "velké pětky", tedy Británie, Francie, Itálie, Německa a Španělska. Účast ve finále má automaticky zajištěnou i pořadatelská země, v tomto případě Nizozemsko.

 

Právě se děje

Další zprávy