Foals, Tata Bojs i květované šaty. Festival Grape se blíží

Barbora Roubalová
29. 7. 2015 12:00
Už za dva týdny letiště v Piešťanech rozezní slovenští i zahraniční interpreti. Blíží se totiž pátý ročník festivalu Grape.
Loňský ročník festivalu Grape.
Loňský ročník festivalu Grape. | Foto: Grape

Piešťany - Dvoudenní festival v lázeňském městě přiváží na Slovensko zvučná jména i méně známé interprety napříč všemi hudebními žánry.

V pátek 15. srpna jsou hlavním tahákem indie rockoví The Foals z Velké Británie, kterým pár dní po festivalu vyjde nová deska. Vystoupí rovněž osobitá belgická zpěvačka Selah Sue nebo britští The Maccabees.

Druhý festivalový den se představí Netsky, jeden z nejvýznamnějších drum & bassových producentů světa, nebo švédský písničkář José Gonzáles. Vystoupí také dánská rebelka MØ, která byla příjemným překvapením loňských Colours of Ostrava.

Kromě dvanácti zahraničních interpretů se může publikum těšit i na padesátku hudebních čísel ze Slovenska a Česka. Přijede Lenka Dusilová, Tata Bojs, Katarzia, Paulie Garand, Purist nebo Puding Paní Elvisovej.

Vše se odehraje na čtyřech pódiích, které v pátek doplní i kino stage.

Organizátoři nelákají jenom na hudební program. „Každý rok máme nepovinný dress code. Jelikož jsme letos zvolili květinovou grafiku, budou to právě květinové vzory a styl květinové revoluce. Co se týče občerstvení, snažíme se nabídnout návštěvníkům kromě klasických festivalových klobás i zdravou a exotickou kuchyni,“ popisuje organizátor Ján Trstenský.

Brány Grapu se otevřou v pátek v poledne. Hned vedle areálu je návštěvníkům k dispozici stanovené městečko i parkoviště. Ti, co přijedou vlakem, pak budou moci využívat kyvadlovou autobusovou dopravu z nádraží na festival.

Vstupenky budou k dostání i na místě. Děti do dvanácti let mají vstup na festival zdarma.

Loňský ročník festivalu Grape | Video: Youtube, Festival Grape
 

Právě se děje

Další zprávy