Festival United Islands obsadí místo ostrovů Ladronku

Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 6. 2013 9:16
Do klubů i na hlavní scény v parku je vstup zdarma
Aloe Blacc
Aloe Blacc | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Festival United Islands se v plánovaném termínu (20. - 22. června) uskuteční místo pražských ostrovů v parku Ladronka. Téměř celý plánovaný areál byl zasažen vytrvalým deštěm a podmáčená půda neumožňuje postavit scény. Z programu pořadatelé upozorňují zejména na pop-soulovou hvězdu Aloe Blacca. Na festivalu celkem vystoupí 195 muzikantů a kapel na sedmi venkovních scénách a v devíti klubech.

V klubech se může hrát i po 22:00; vstup na festival je zdarma na venkovní koncerty i do klubů, omezením může být jen jejich kapacita. Organizátoři plánují i dopravu z Ladronky do klubů. Ladronka je dvakrát větší než prostor, který měli pořadatelé pro festival původně připravený, může tedy na něj přijít více lidí. "Věříme, že se příští rok navrátíme do centra," řekl organizátor festivalu Martin Voňka.

Princess Chelsea
Princess Chelsea | Foto: Aktuálně.cz

Festival má letos desátý ročník, vždy se podle organizátorů snažil přivážet nové muzikanty evropské i světové klubové scény. K těm má letos patřit britská skupina Citizens!, novozélandská zpěvačka, pianistka a skladatelka Chelsea Nikkelová vystupující jako Princess Chelsea nebo nový projekt zakladatele Sepultury Igora Cavalery.

Kromě nováčků festival vždy připravuje speciální dramaturgické bloky, letos by tím nejsilnějším měla být participace na projektu Dny Jeruzaléma v Praze, v rámci kterých vystoupí sedm izraelských kapel.

Festival věnuje také vzpomínku bývalé první dámě Olze Havlové, která by se 11. července dožila 80 let. V pátek 21. června během programu Pocta Olze Havlové vystoupí The Plastic People of The Universe, Vlasta Třešňák, Divadlo na Tahu, šansoniérka Sylvie Krobová nebo kapela Už jsme doma.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy