Festival Okoř slaví 15 let a láká na Kluse, Chinaski i Hrůzu

Kultura Kultura
11. 8. 2015 10:15
Hudební Festival Okoř slaví letos patnáctileté výročí a nabídne koncerty Tomáše Kluse, Anety Langerové, Chinaski nebo Michala Hrůzy.
Tomáš Klus.
Tomáš Klus. | Foto: Mezi ploty

Praha – Jednodenní Festival Okoř proběhne na tradičním místě pod hradem Okoř v sobotu 22. srpna a vystoupí na něm - až na jednu výjimku - všichni ti, kteří jsou s ním spjatí už od jeho samotného začátku, tedy od roku 2000.

"Okoř je jedním z mých oblíbených výletních cílů, bydlím totiž poměrně blízko. Během návštěv vznikla myšlenka uspořádat pohodový rodinný festival, který by si užili nejen dospělí, ale i děti. Myslím, že tenkrát jsme byli jedním z prvních festivalů pro celé rodiny," vzpomíná Hanka Petřinová, jeho organizátorka.

Okoř patří i mezi oblíbené festivalové zastávky řady muzikantů, jak potvrzuje například Michal Hrůza. "Míst, kde s kapelou rádi hrajeme, je docela dost, ale rozhodně Okoř patří k nejoblíbenějším místům. Jde také o to, že se tu vídáme s ostatními muzikanty z jiných kapel a každé takové setkání je vždycky příjemná záležitost."

Na festival zbývají poslední stovky vstupenek, zahrají na něm Aneta Langerová, Vypsaná fiXa, Lenka Filipová & Lenny, Michal Hrůza, Miro Žbirka, Tomáš Klus, Chinaski, MIG 21 a Space Junkie.

 

Právě se děje

Další zprávy