Festival Kefír chce bavit děti i dospělé. Kromě Kašpárka v rohlíku láká i na Lenku Dusilovou

ČTK ČTK
17. 8. 2016 12:50
Letošní čtvrtý ročník mezinárodního rodinného tzv. bejbypankového festivalu pod širým nebem Kefír bude 3. září na zámku Kačina ve Svatém Mikuláši u Kutné Hory. Tady se festival konal už loni, předchozí dva ročníky byly v Třebovli na Kolínsku.
Festival Kefír.
Festival Kefír. | Foto: Festival Kefír / Facebook

Hlavními lákadly programu festivalu Kefír budou britská electroswingová dvojice The Correspondents, artistka Shakti Olaizolaová ze Španělska a pořádající kapela Kašpárek v rohlíku.

"Naším cílem ovšem není ulovit diváky na pár zvučných jmen, ale zkombinovat nejrůznější kvalitní produkce i originální atrakce do jednoho živého organismu," uvedl ředitel festivalu David Dvořák.

Návštěvníci se mohou těšit například i na skupiny Wohnout, Poletíme? či Buty, na kanadského kytaristu Matta Lennoxe nebo na zpěvačky Janu Kirschner a Lenku Dusilovou. S divadelními produkcemi přijedou mimo jiné Teatro Tatro, Buchty a loutky, V.O.S.A. Theatre nebo Karromato.

"Znám ceněné rodinné festivaly v Anglii. Jsou geniální, ale vlastně tam hrají The Cure a další borci, zatímco děti jsou uloženy v doprovodných zónách. Základní myšlenka Kefíru je ale v rovnocenném propojení," podotkl Dvořák.

Program proto organizátoři staví tak, aby bavil malé i dospělé. A přidávají originální atrakce jako řízení bagru, lezení na stoh nebo na posed, sledování vystoupení akvabel v zahradním bazénu či poslech čtení pohádek na postelích pod širým nebem. Nově přibudou projížďky na traktůrcích. "Princip je i letos stejný: Splň si svůj sen, zažij velké věci," dodal Dvořák.

Předchozí tři ročníky Kefíru navštívilo dohromady 18 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy