Festival Grape: Hudební lázně obstarají Foals i Tata bojs

Kultura Kultura
23. 7. 2015 14:36
Slovenský festival Grape proběhne od 14. do 15. srpna na letišti v Piešťanech a zahrají na něm Foals, The Maccabees, José González nebo MØ.
Foto: Foals

Piešťany – Hlavním tahákem pátečního program bude koncert britských rockerů The Foals, kteří na Grapu představí repertoár ze svých tří alb a zahrají i novinky z připravované desky What Went Down. Půjde vůbec o jejich první koncert na Slovensku.

Kromě The Foals vystoupí první večer ještě kapela The Maccabees. Parta kolem frontmana Orlanda Weekse brzy vydá čtvrtou řadovku Marks To Prove It, jejíž stejnojmenný singl a další Something Like Happiness právě úspěšně rotuje v rádiích.

Švédský písničkář José González zahraje na Grapu v sobotu 15. srpna. Aktuální album Vestiges & Claws mu vyšlo letos v únoru a jeho písně také zazněly ve filmu Walter Mitty a jeho tajný život. Svérázná divoženka MØ bude v porovnání s ním velkým kontrastem. Má ráda nadsázku a spolupracuje například s producentem Diplem.

Z českých a slovenských interpretů vystoupí například: Lenka Dusilová, Tata Bojs, Luno, Wild Tides, Paulie Garand, Purist, Puding Paní Elvisovej, Billy Barman, Le Payaco, Para a Katarzia.

 

Právě se děje

Další zprávy