Faith No More vydají po 18 letech od Alba roku novou desku

Kultura Kultura
3. 9. 2014 14:07
"Doufám, že nebudeme znít jako parta padesátníků... protože to jsme!" říká baskytarista Bill Gould o desce, kterou kapela vydá na vlastním labelu Reclamation Records.
Mike Patton, frontman Faith No More.
Mike Patton, frontman Faith No More. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Kapela Faith No More oznámila své první studiové album po osmnácti letech odmlky. Sedmá studiová deska by měla vyjít v dubnu.

"Doufejme, že nebudeme znít jako parta padesátníků... protože to jsme!" řekl baskytarista Bill Gould Basista Bill v rozhovoru pro časopis Rolling Stone, v němž kapela konečně potvrdila spekulace o následníku desky Album Of The Year, která vyšly v roce 1997 a na jejím obalu se objevil snímek T. G. Masaryka.

Foto: Aktuálně.cz

Kapela pracuje na novém materiálu už zhruba rok a půl, vznikat začal po reunionu v roce 2009. "Máme nějaké nové písně a jsou docela v pohodě, tak jsme si řekli, že je vydáme, čímž trochu zkultivujeme naši budoucnost," pokračoval v žertu Bill Gould.

První singl z nové desky vyjde 28. listopadu pod titulem Motherfucker. "Hrajeme teď lépe než kdykoliv v minulosti. Jediné, co ještě můžu dodat je, že z práce mám dobrý pocit," zmínil Gould.

V Čechách zahráli Faith No More celkem pětkrát živě. Legendární je jejich vystoupení v roce 1997 na "indiánském" festivalu v Trutnově. I po "oživení" nadchli své fanoušky v roce 2009 Praze. Jen z koncertu na Rock for People před dvěma lety kvůli povětrnostním podmínkám nakonec sešlo.

Připomeňte si jeden z největších hitů Faith No More - song Epic.
Připomeňte si jeden z největších hitů Faith No More - song Epic.

Faith No More prosluli jako zakladatelé crossoveru. Kapela, která vznikla v roce 1982 jako Faith No Man a jako zpěvačku ve svých začátcích zkoušela i Courtney Love, prorazila definitivně až jako Faith No More hitem Epic z alba The Real Thing. Psal se rok 1989 a za mikrofonem se objevil devatenáctiletý mladík Mike Patton, kterého kapela našla krátce před tím, než šla nahrávat svou přelomovou desku. V USA bylo album platinové, kapela za ně dostala dokonce nominaci na Grammy v kategorii Heavy metal/Hard rock.

Ještě další album Angel Dust (1992) mělo velký úspěch, podobně i King for a Day.... Fool for a Lifetime z roku 1995, ovšem za dva roky vyšla zatím poslední studiovka, hrdě nazvaná Album of the Year, která na obalu měla T. G. Masaryka. A na samém vrcholu slávy, po vydání "Alba roku", se kapela důstojně rozloučila s tím, že se každý z členů chce věnovat svým projektům.

 

Právě se děje

Další zprávy