Faith No More se vrací na Rock for People s novým albem

ČTK ČTK
22. 1. 2015 11:25
Před třemi roky vystoupení Faith No More na festivalu v Hradci Králové znemožnila bouře. Tentokrát kapela představí nové album, které vyjde v dubnu.
Faith No More.
Faith No More. | Foto: Jan Langer

Praha - Kapela Faith No More vystoupí 5. června na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Její vystoupení zde v roce 2012 znemožnila silná bouře, která pořadatelům způsobila také finanční potíže. Skupina s sebou přiveze materiál z nového alba, jehož vydání je plánováno na duben tohoto roku.

Rock for People je letos rozdělen na dvě samostatné akce v Hradci Králové a Plzni. Na hradeckém letišti se uskuteční od 4. do 6. června a jeho hlavní hvězdou budou právě Faith No More. Mezi dalšími potvrzenými kapelami jsou kalifornská rapcoreová šestice Hollywood Undead a britští metalcoristé s mnoha žánrovými přesahy Asking Alexandria.

Na festival v Hradci Králové naváže od 3. do 5. července v Plzni Rock for People Europe s reprezentanty hudebních scén členských zemí evropské osmadvacítky. V tuto chvíli je potvrzena první šestice zástupců členských zemí Evropské unie: The Ting Tings (Velká Británie), Movits! (Švédsko), GoMad! & Monster (Španělsko), Bottled in England (Dánsko), The Inspector Cluzo (Francie) a JoyCut (Itálie).

Slavná skupina Faith No More měla v Hradci Králové vystoupit již na 18. ročníku Rock for People. Kapela na místo dorazila, ale hudební program narušila bouře provázená poryvy větru. Pořadatelům vznikla několikamilionová škoda. Také proto, že podle smlouvy dostaly zahraniční hvězdy honorář za vystoupení, protože vina za neuskutečnění vystoupení nebyla na jejich straně.

"O návrat Faith No More jsme se snažili hned od roku 2012. Svůj závazek vůči českým fanouškům jsme se snažili dodržet, a proto po dlouhou dobu probíhala čilá korespondence s managementem. Avšak kvůli jejich novému albu a značnému množství koncertních nabídek nebylo zcela jednoduché je do Čech opět dostat," uvedl jeden ze spolupořadatelů akce Michal Thomes.

Od poslední desky Faith No More nesoucí název Album of the Year uplynulo 18 let. V pořadí sedmé album předznamenal pilotní singl s názvem Motherfucker. Baskytarista Bill Gould se v rozhovoru pro časopis Rolling Stone nechal slyšet, že jsou sice parta padesátníků, ale že doufá, že to na nahrávce nebude poznat.

 

Právě se děje

Další zprávy