Exkluzivně: Poslechněte si celé album kapely Chvrches!

Kultura Kultura
17. 9. 2013 14:38
Chvrches vydávají The Bones Of What You Believe. Poslechněte si je celé
Lauren Mayberry (Chvrches).
Lauren Mayberry (Chvrches). | Foto: Profimédia

Audio - Za posledních dvanáct měsíců se pro kapelu Chvrches snad ani nemohlo stát víc. Rozhodující impuls ovšem přišel v lednu 2013, když se trio dostalo do pětice zmíněných v proslulé anketě BBC Sound of..., v níž hudební experti předpovídají slibnou budoucnost vybraným kapelám.

Čtěte také
Chvrches: Chvála v hudebním tisku není dobrá pro mozek

Do ankety se skotské elektro-popové trio se zpěvačkou Lauren Mayberry a producenty Iainem Cookem a Martinem Dohertym, který jeden čas působil jako člen post-rockové skupiny The Twilight Sad, dostalo i díky debutovému singlu The Mother We Share, který kritika popsala jako křížence mezi Robyn a The Knife.

A pak už historie kapely, která vznikla předloni na podzim, začala nabírat velmi rychlé tempo: turné po Velké Británii a USA - osmnáct koncertů s průměrnou návštěvou dvaceti tisíc lidí. A pak si je vybrali Depeche Mode jako své předskokany pro letošní turné, a tak se podívali i do Prahy.

Chvrches
Chvrches | Foto: Aktuálně.cz

Poměrně raketový start do nejvyšších pater pop music nyní vrcholí vydáním prvního alba. The Bones Of What You Believe oficiálně vychází 20. září.

Album vzniklo v Cookově studiu Alucard v Glasgow, s mixem pomohl Rich Costey (Nine Inch Nails, Rage Against The Machine, Arctic Monkeys, Sigur Ros). "Je složité zaškatulkovat vlastní hudbu. U nás toho je mnohem víc než synthpop, jsme o něco tvrdší. Máme mnohem víc společného s rockovou a indie rockovou hudbou než s Pet Shop Boys a Erasure zlatou érou synthpopu v osmdesátých letech," řekl před nedávnem Iain Cook v exkluzivním rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Podstatná část skladeb z debutového alba už delší čas kolovala po internetu, což také svědčí o zájmu, který kapela vyvolává. "Demo k The Mother We Share z května minulého roku jsme přepracovali. Vydané jsou asi jen čtyři skladby, pak je tam šest dalších, které lidé ještě neslyšeli. Navíc budou trochu jiné než v mizerných YouTube videích," míní Lauren Mayberry.

Poslechněte si celé album The Bones Of What You Believe v exkluzivním pre-streamu:

 

Právě se děje

Další zprávy