Muzikou proti globálnímu oteplování. Al Gore pořádá obří koncert s Bon Jovi i Eltonem Johnem

ČTK Kultura ČTK, Kultura
10. 11. 2015 9:51
Britský zpěvák Elton John a americká poprocková kapela Bon Jovi budou hlavní hvězdy čtyřiadvacetihodinového koncertu, který v předvečer klíčových jednáních pařížské konference o klimatických změnách poběží na internetu. Akce se odehraje během 13. a 14. listopadu a pořádá ji Al Gore.
Bon Jovi
Bon Jovi | Foto: David Webr

Washington – S nápadem uspořádat hudební akci přišel bývalý americký viceprezident Al Gore, který stojí za sérií koncertů Live Earth, snažících se upoutat pozornost lidí ke klimatickým změnám.

Tentokráte se do čtyřiadvacetihodinového maratonu zapojí kromě Eltona Johna a kapely Bon Jovi i další umělci, vědci i politici včetně francouzského prezidenta Françoise Hollandea. Pořadatelé slibují každou hodinu přerušovat vysílání "hvězdnými provokacemi".

Cílem je přimět světové vůdce, aby na konferenci OSN o změnách klimatu v Paříži (od 30. listopadu do 11. prosince) dokázali dospět k dohodě o snižování emisí skleníkových plynů. A také povzbudit každého, aby začal jednat u sebe doma a ve své obci, vysvětlili organizátoři.

Vysílání bude společnou akcí Goreových projektů Climate Reality a Live Earth. Série koncertů měla pokračovat na všech kontinentech 18. června, ale nejprve byla odložena, pak zrušena a nakonec "spojena" do chystaného internetového vysílání "24 Hours of Reality and Live Earth: the World is Watching".

"Konference OSN o klimatických změnách v Paříži může být klíčový okamžik, abychom změnili nebezpečný směr, kterým se ubírá naše planeta," prohlásil Gore.

 

Právě se děje

Další zprávy