Dreamgirls: Máme ukázky ze soundtracku

mor
25. 1. 2007 12:30
Exkluzivně - Zfilmovaný muzikál Dreamgirls obdržel osm nominací na Oscara, včetně tří nominací na skladbu roku. UVNITŘ: UKÁZKY
Foto: Aktuálně.cz

Soundtrack k filmu se hned po uvedení na trh objevil na dvacátém místě hitparády Billboard 200, o další týden později se dostal na jeho špičku. Dosud se ho jen ve Státech prodalo přes půl milionu.

Dreamgirls je filmová adaptace na Broadwayi úspěšného muzikálu s klasickým a téměř až "pohádkovým" námětem. Vypráví příběh neznámých zpěvaček, které nakonec udělají kariéru.

Oscarový režisér Billy Condon, držitel Oscara Jamie Foxx, jedna z nejpopulárnějších zpěvaček současnosti Beyoncé Knowles, finalistka americké pěvecké soutěže Pop Idol Jennifer Hudson, zpěvačka Anika Noni Rose a velká herecká jména Danny Glover a Eddie Murphy. Ti všichni se sešli ve filmu, který svým námětem a příběhy hlavních postav přibližuje atmosféru americké hudební scény na přelu 60. a 70. let minulého století.

Curtis Taylor (Jamie Foxx) je prodavačem aut, ale rád by prorazil v hudebním průmyslu coby producent. V bezvýznamné pěvecké soutěži v Detroitu shodou okolností potká tři dívky - Deenu, Effie a Lorrell.  Rozhodne se je využít na své cestě za snem, který si jako by mimoděk splní i ony. Ovšem za jakou cenu?

"Ty tři jsou tak přesvědčivé a dobré, že po skončení filmu začnete hned shánět lístky na koncert," říká Jamie Foxx o Beyonce, Hudsonové a Rose.

Trio vokalistek hrajících  v Dreamgirls hlavní roli vybírali castingoví odborníci celkem ze 780 zpěvaček šest měsíců. A že s úspěchem, to dokládá čerstvých osm nominací filmu na Oscara.

"Byla to úžasná práce. Hodně mě podporovali, byli tak milí, a to u herců tak velkých jmen nebývá zvykem," chválila si spolupráci Beyonce, které si svět poprvé všiml, když ještě vystupovala s Destiny's Child.

O režii filmu se postaral Billy Condon, ale tentokrát si podle Akademie za svoji práci Oscara nezaslouží. V roce 1998 se mu to povedlo se snímkem Bohové a monstra.  Snímek Dreamgirls má českou premiéru 22. února.

 

Právě se děje

Další zprávy