Donalde, nejsi šampion. Kapela Queen je znechucena, že Trump používá její slavnou píseň

ČTK ČTK
20. 7. 2016 12:34
Britská skupina Queen je rozhořčena tím, že na republikánském sjezdu v americkém Clevelandu, který nominoval Donalda Trumpa prezidentským kandidátem strany, zazněla bez povolení její píseň We Are the Champions.
Donald Trump hovoří ke svým příznivcům v okamžiku triumfu poté, co z voleb odstoupil jeho hlavní soupeř Ted Cruz
Donald Trump hovoří ke svým příznivcům v okamžiku triumfu poté, co z voleb odstoupil jeho hlavní soupeř Ted Cruz | Foto: Reuters

Kapela Queen se ostře ohradila proti použití písně We Are the Champions na republikánském sjezdu v Clevelandu. Na svém webu to uvedl magazín Rolling Stone. Skupina již dříve Donalda Trumpa vyzvala, aby její písně v kampani nepoužíval.

"Jsme znechuceni opakovaným použitím této písně bez příslušného souhlasu, a to i přes to, že jsme vyzvali, aby se tak nedělo, což Trump a jeho kampaň očividně ignorují," uvedla kapela v prohlášení. V dokumentu rovněž uvádí, že nechce, aby její hudba byla spojována s jakoukoli politickou debatou. "Věříme, doufáme a očekáváme, že Trump a jeho kampaň to budou respektovat," dodala skupina.

Píseň We Are the Champions zazněla na sjezdu republikánů v pondělí, tedy v první den konventu. Během této skladby Trump předstoupil na pódium, aby zde uvedl k řečnickému pultu svou manželku Melanii.

Skupina Queen není jediná, kdo nechce, aby kontroverzní americký miliardář její díla používal. Trumpa ke stejnému kroku vyzvali Rolling Stones, R.E.M., Adele či Neil Young.

 

Právě se děje

Další zprávy