Dobro eskaluje, Ceny Anděl za rok 2017 ovládli J.A.R. Politickou situaci komentoval Vladimír Merta

Hana Slívová Hana Slívová
20. 3. 2018 22:27
Nejstarší tuzemské Ceny Anděl mají jednoho velkého vítěze: funkovou kapelu J.A.R., která loni po šesti letech vydala nové album Eskalace dobra. Parta kolem Dana Bárty a Romana Holého získala v úterý v pražském Foru Karlín sošku pro kapelu roku, Česká hudební akademie ocenila i samotné album a píseň Zhublas. J.A.R. tak "ztratili" jen jednu nominaci, nejlepší klip má nakonec zpěvačka Barbora Poláková. Večer se nesl v nekonfliktním duchu a pokusy o vtipy většinou naštěstí končily ještě před tím, než pořádně začaly. Vzkaz Miloš Zemanovi a Andreji Babišovi vyslal akorát nekompromisní Vladimír Merta, který během uvedení do síně slávy zazpíval tematickou píseň Vzdálené výstřely.
Video: YouTube / Mirai

Mirai: Objev roku

Mirai znamená japonsky budoucnost, ale také křestní jméno frontmana stejnojmenné popové kapely z Frýdku-Místku. Skupina na sebe upozornila v roce 2014, kdy ji s sebou na turné vzal Kryštof Richarda Krajča.

Loni na podzim Mirai zabodovali v anketě popularity Zlatý slavík, v bulvárních médiích se probírala také tragická smrt manželky bubeníka Šimona Bílého. Právě jí Mirai věnovali aktuální klip k písni Anděl. Skladba pochází z debutového alba Konnichiwa.

 

Právě se děje

Další zprávy