Nový festival láká na Iggyho i unikátní hudební projekty. Metronome spojí Ivana Krále s Jiřím Suchým

Magazín Magazín
Aktualizováno 3. 5. 2016 17:05
Nově vzniklý hudební festival Metronome, který se odehraje 25. a 26. června na pražském Výstavišti, představí divákům hvězdy české i světové hudby. Hlavními lákadly jsou legendární zpěvák Iggy Pop a britská kapela Foals, kromě toho se návštěvníci dočkají několika unikátních hudebních představení, mimo jiné i spojením dvou legend české hudby Ivana Krále a Jiřího Suchého.
Iggy Pop
Iggy Pop | Foto: Metronome festival

Praha - Na pražském Výstavišti proběhne poslední červnový týden nový hudební festival Metronome. Kromě koncertů hvězd světové hudby, jako jsou Iggy Pop či britští Foals, připravili organizátoři na 25. a 26. června také několik unikátních hudebních představení. Mezi ta nejlákavější patří nepochybně spojení dvou českých hudebních legend Ivana Krále a Jiřího Suchého.

„Konečně s Jiřím můžeme představit písně, které jsme společně napsali v devadesátých letech. Pořád máme nějaké nedokončené skladby, které nikdy nebyly zveřejněny, a ty jsou úžasné. Tohle bude poprvé, kdy spolu budeme hrát naživo,“ vysvětluje Ivan Král, žijící od roku 1966 v New Yorku. Tam získal angažmá v kapele Patti Smith, v osmdesátých letech vystupoval v doprovodné skupině Iggyho Popa a byl spoluautorem několika jeho písní.

Headlinerem festivalu je legendární Iggy Pop, který představí nejen skladby z nové desky Post Pop Depression, ale i průřez své sólové tvorby, zejména z jeho slavného berlínského období.

Dalším velkým jménem jsou britští Foals, jedna z nejžádanějších kapel současnosti. Kapela vydala loni na podzim své čtvrté studiové album What Went Down a během letošního turné se jim podařilo vyprodat i proslulý stadion Wembley. Ze zahraničních interpretů se pak můžete těšit také na jedny z nejvýraznějších zástupců britské indie rockové scény The Kooks.

Metronome Festival
Autor fotografie: Festival METRONOM

Metronome Festival

  • uskuteční se 25. a 26. června v Praze
  • koncery budou probíhat v areálu holešovického Výstaviště
  • na čtyřech pódiích se během dvou dnů představí 30 interpretů
  • Vstupenky stojí od 1200 do 2400 Kč a jsou k dostání v předprodejní síti a TicketPro a GoOut.

Z domácí scény lákají organizátoři na „Best of show“ slovenského zpěváka Richarda Müllera či vystoupení J.A.R. v nových aranžích a s gospelovým sborem. Vystoupí i čerstvá držitelka ceny Anděl Barbora Poláková nebo stálice českého indie rocku Please The Trees.

Celkově se za dva dny vystřídá na čtyřech pódiích holešovického areálu na 30 interpretů.

Festival Metronome organizuje agentura stojící za pořádáním hudebního festivalu United Islands of Prague. Ten bude v Praze probíhat letos již potřinácté, a to ve stejném termínu jako festival Metronome. 

„Líbí se mi představa, že člověk přijede do hlavního města na prodloužený červnový víkend, projde si památky a odpoledne stráví procházkou po pražských ostrovech a parcích, kde mu zahrají mladí talentovaní hudebníci na United Islands of Prague. Večer pak tramvají dojede o pár zastávek na Výstaviště a bude mít možnost poslechnout si světové hudební hvězdy,“ uzavírá organizátor obou festivalů Martin Voňka.

Aktuálně.cz je hlavním mediálním partnerem festivalu Metronome. 

 

Právě se děje

Další zprávy