Do Česka míří Gwen Stefani a Joe Cocker

jps
13. 6. 2007 11:00
Sazka Arena bude i na podzim plná velkých jmen
Kid´s Choice Awards, Gwen Stefani
Kid´s Choice Awards, Gwen Stefani | Foto: Reuters

Praha - Bývalá zpěvačka pop-skáčkových No Doubt a otec bílého soulu se chystají do Prahy. Půvabná zpěvačka přijede v říjnu v rámci turné propagujícího druhou sólovou desku The Sweet Escape; Cocker dorazí v prosinci představit průřez svou několik desetiletí trvající kariérou.

Málokomu se podaří odpoutat se od domovské kapely a vyrazit na sólovou dráhu jako Gwen Stefani. Její debutové desky Love.Angel.Music.Baby se po celém světě prodalo na sedm milionů kusů.

Na druhém albu The Sweet Escape se dala dohromady mimo jiné s producentským týmem The Neptunes a pokračovala na něm v křížení elektronické hudby, hip hopu, soulu a výrazných popových melodií. Ačkoliv u kritiky její druhé album vyvolalo o poznání menší nadšení než debut, deska se i díky hitu Wind It Up prodává velmi dobře.

Kid´s Choice Awards, Gwen Stefani a Akon
Kid´s Choice Awards, Gwen Stefani a Akon | Foto: Reuters

Do Prahy 20. října dorazí i s Harajuku Girls, skupinou excentrických japonských tanečnic, které začaly původně jako backvokalistky na jejím debutovém albu a postupem času se staly nezbytnou součástí skoro všech jejích videoklipů.

Harajuku Girls se pojmenovali po slavné tokijské čtvrti, která proslula svou divokou pouliční módou. Tamní teenageři se navzájem trumfují, kdo se na ulici ukáže v obskurnějším oblečením; s oblibou míchají všechny myslitelné barvy, střihy a vzory a čtveřice energických tanečnic pověsti Harujaku umí dostát.

Lístky na její energickou koncertní show jsou v prodeji ode dneška ZDE.

Joe Cocker se v Česku už objevil, naposledy před sedmi lety v Brně. Jeho tehdejší pobyt v Česku "zpestřil" anonymní telefonát ohlašující, že v jeho hotelu je umístěna bomba, a tak musel být legendární soulový zpěvák evakuován a převezen do bezpečí.

Joe Cocker
Joe Cocker | Foto: Aktuálně.cz

Debutoval v roce 1969 a k dnešnímu dni má na kontě více než dvacet alb včetně několika best of výběrů. Jako jeden z mála umělců vystupoval jak na Woodstocku, tak na tragicky nepovedeném opakování v roce 1994. Do Prahy přiveze nejen průřez svou tvorbou zastřenou charakteristickým chraplákem, ale i skladby z letošního alba Hymn For My Soul.

Zatímco šedesátá a sedmdesátá léta prožil s nálepkou alkoholem a drogami zmítaného potížisty, od jeho comebacku v osmdesátých letech se těší pověsti žijícího klasika. Jeho koncerty jsou pověstné i tím, že do doprovodné kapely si pečlivě vybírá z nejlepších hráčů, kteří jsou k mání.

Do Prahy se vrátí 12. prosince a vstupenky, jejichž cena se pohybuje od 790 do 1290 korun jsou v prodeji ode dneška ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy