DJ Shadow jede zahrát sběratelům na festival United Islands

16. 5. 2014 21:09
Legenda instrumentálního hip-hopu, vynikající turntablista, producent a mistr samplu DJ Shadow vystoupí v Meet Factory na afterparty United Islands of Prague.
DJ Shadow zahraje 21. června v MeetFactory v rámci festivalu United Islands of Prague.
DJ Shadow zahraje 21. června v MeetFactory v rámci festivalu United Islands of Prague. | Foto: UIOP

Praha - DJ Shadow, legenda instrumentálního hip-hopu, vynikající turntablista, producent a mistr samplu míří do pražské MeetFactory, kde zahraje jako jeden z headlinerů festivalu United Islands of Prague.

Pořadatelé festivalu tím chtějí příjemně překvapit účastníky sbírky na HitHit, kteří si koupili balíčky obsahující oficiální afterparty.

DJ Shadow: Six Days. Podívejte se na video.
DJ Shadow: Six Days. Podívejte se na video.

Taneční set, který v Praze DJ Shadow odehraje 21. června, bude završením jeho turné All Basses Covered, které má jen pět zastávek - kromě Prahy ještě v Aténách, Londýně, Paříži, Lisabonu. „Nemám rád připravené show, kde se to odpočítá a pak se jede jedna věc za druhou. Chci mít vždycky svůj čas, kdy můžu například scratchovat, protože vycházím z hip hopu a tím se od mnohých liším,“ říká DJ Shadow.

Ten se pohybuje stylově především ve vodách hip-hopu, funku, rocku, ambientu, jazzu či soulu. Mezi jeho nejznámější skladby patří Six Days či Midnight In A Perfect World. Má za sebou pět řadových desek, poslední (The Less You Know Better) vyšla před třemi lety.

DJ Shadow: Midnight In A Perfect World
DJ Shadow: Midnight In A Perfect World

Do povědomí širší veřejnosti se zapsal již v devadesátých letech zlomovým albem Endtroducing, na kterém si takřka vystačil jen se samply. Ve Velké Británii za něj získal zlatou desku a prestižní media jako NME či Pitchfork ho zařadila mezi nejzásadnější alba celých devadesátek.

V roce 1998 DJ Shadow (vlastním jménem Joshua Davis) dosáhl svého vrcholu jako producent, když spolu s Jamesem Lavellem vydal pod hlavičkou UNKLE album Psyence Fiction - opět jednu z nejzásadnějších elektronických desek dekády.

Podívejte se na spot propagující sbírku na HihHit.cz.
Podívejte se na spot propagující sbírku na HihHit.cz.

"Vstupenky budou do 29. května k dostání pouze jako odměny na www.hithit.cz/unitedislands, kde jsou pro nové přispěvatele připraveny dvě aktuální kategorie. A ti, kteří už festival podpořili, si můžou na exkluzivní afterparty lístek koupit s dvacetiprocentní slevou v časově omezeném předprodeji od 29. do 31. května. Jak přesně, to všem dáme vědět mailem na adresy, kterými se registrují na HitHitu,“ sdělila programová ředitelka United Islands Barbora Šubrtová.

Jedna vstupenka přijde na 600 korun, dvě na 1100 korun. Zároveň však budou platit i do Kinského zahrady, kde vystoupí Ella Eyre, Bajofondo, Childhood, Ohm Square a mnoho dalších. V předprodeji se lístky budou prodávat od 1. června bez bonusových vstupů na United Islands za 630 korun plus poplatky.

 

Právě se děje

Další zprávy