David Lynch přichází s velkým bluesovým snem

Kultura Kultura
5. 6. 2013 20:54
David Lynch vydá v červenci druhé album The Big Dream
David Lynch
David Lynch | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Slavný americký režisér a hudebník David Lynch oznámil datum vydání druhého sólo alba. The Big Dream vyjde 15. července tohoto roku. Lynch jej popsal jako „sebevědomějšího" a „dotaženějšího" nástupce desky Crazy Clown Time, s nímž přišel v roce 2011.

Čtěte také
Lynch vzývá šílené klauny

Velký mystifikátor Lynch slibuje na novém albu "modernizovanou formu městského blues". "Většina písní začíná jako typ bluesového jamu a od toho se odvíjí. Blues je upřímná a emocionální podoba hudby, která vzrušuje duši. Vracím se k ní, jelikož z ní pramení dobrý pocit," říká Lynch.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Technickou spolupráci Lynchovi zajistil slavný Dean Hurley, který se podílel i na Crazy Clown Time. Kromě Lynche zazpívá na albu jako hostující hlas zpěvačka Lykke Li během písně I´m Waiting Here. „Dodala písni svůj vlastní styl, který má v sobě něco z doo-wopu, ale svým způsobem to má daleko k padesátým létům," prohlásil Lynch.

Na albu bude mimo jiné slyšet i hra na kytaru od Lynchova jednadvacetiletého syna Rileyho. 

„Někdy přicházejí jako první, ale většinou vám hudba říká, čím chce být a texty se z toho zrodí," říká Lynch o textech.

David Lynch v současnosti neplánuje koncertní provedení své hudby. Pro srovnání nabízíme i jeden song z Lynchova hudebního debutu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy