David Koller vyrazí na turné se Supporty

Jitka Gráfová
3. 3. 2007 16:00
Praha - Show trvající tři hodiny slibují na svém společném turné David Koller a Support Lesbiens. Jejich halové turné vypukne v dubnu.
Foto: Lukáš Bíba

"Jelikož je tohle turné koncipováno jako dvojkoncert, obě kapely odehrajeme své koncertní sety  ve standardní délce, v jaké je prezentujeme na samostatných vystoupeních," představuje koncepci turné Kryštof Michal z kapely Support Lesbienes.

Support Lesbiens kromě výběru z toho nejlepšího z jejich šesti řadových alb hlavně nabízejí  ochutnávku z jejich poslední desky, která vyšla na podzim.

"Jedeme především představit novou desku Euphony And Other Adventures, nicméně v programu zazní  i písničky ze všech předchozích pěti alb," dodává Michal. 

Koncertní program Davida Kollera nabídne hitový průřez celou jeho dosavadní kariérou; zazní tak jak skladby z novinky Nic není nastálo, tak vybrané písně z repertoáru Kollerbandu, Lucie či píseň Chci zas v tobě spát z Kollerova prvního sólového alba z roku 1993. To bylo v únoru remasterováno a 12. března bude po bezmála deseti letech opět uvedeno do prodeje.

David koller, prý v životní formě.
David koller, prý v životní formě. | Foto: Lukáš Bíba

Na turné se Koller vydá ve stejném složení, v jakém jsme absolvovali podzimní koncertní křty a které natočilo desku Nic není nastálo.

"Na pódiu mě tedy doprovodí moje nová kapela doplněná o druhého bubeníka Martina Valihoru či Tomáše Marka a perkusistu Adama Kollera," říká Koller. 

Ačkoliv se návštěvníkům koncertu dostane hned dvojité hudební porce, nebudou chybět ani klasičtí předskokani. Show v každém městě tak zahájí kapela Post-It.

"Je pro nás ctí absolvovat jako exkluzivní hosté společné turné se Support Lesbiens a Davidem Kollerem, jsou to hudebníci, kteří nás zásadním způsobem ovlivnili a zároveň to jsou super lidi," říká Pavel Bek z Post-It.

Šňůra odstartuje 18. dubna v Ostravě, pak Koller se Supporty zamíří do Olomouce, Zlína, Znojma a Brna. V úterý 24. dubna pak zahrají v pražské T-Mobile Aréně, poté se přemístí do Liberce, Ústí nad Labem, turné ukončí 28. dubna na Zimním stadionu v Benešově.

 

Právě se děje

Další zprávy