David Banda má novou matku, Madonnu

mor
12. 10. 2006 12:05
Malavi - Jeho biologická matka zemřela při porodu, jeho náhradní rodinou teď bude zpěvačka Madonna a její muž, režisér Guy Ritchie.

Třináctiměsíční chlapec se jmenuje David Banda a Madonna si jej vybrala v jednom ze sirotčinců. Tam ho odložil zoufalý otec, který se o něj nebyl schopen postarat. "Sami vidíte, jak naše vesnice vypadá. Jen nemoci a bída," vysvětlil Davidův otec Yohane reportérům, proč se odhodlal vzdát syna.

Yohane se ale s Madonnou nesetkal, od členů jejího doprovodného týmu se jen dozvěděl, že si malého Davida vybrala k adopci "jedna známá americká zpěvačka."

"Vím, že v Americe bude šťastný. Doufám, že se domů bude vracet, aby nezapomněl na svoje kořeny," řekl otec a dodal, že v africkém Malavi by ho nečekalo nic dobrého.

Malavi patří mezi nejchudší země světa. 14 procent z celkového počtu 12 milionů obyvatel je HIV pozitivních a milion dětí nemá rodiče.

Osmačtyřicetiletá popstar Madonna si chlapce vybrala během návštěvy Malavi, kde dohlížela na projekty, které má v úmyslu financovat. Všechny se týkají opuštěných dětí, které mají AIDS.

Ne všichni ale Madonnino počínání přijímají s nadšením. Například britská moderátorka Zoë Ball, žena Normana Cooka známého jako Fatboy Slim, se nechala slyšet, že se jí nelíbí, že jsou celebrity při adopcích zvýhodňovány.

"Adopce je úžasná věc. Nechápu ale, jak je možné, že celebrity dostanou každé dítě, na které si ukážou, zatímco všem jiným lidem pokoušejícím se mít vlastní dítě řeknou, že na adopci už nemají věk," říká se Zoë Ball. 

Madonna a její manžel Guy Ritchie mají ještě pětiletého syna Roca a dceru Lourdes, které je devět. Sama zpěvačka se k adopci doposud nevyjádřila.

 

Právě se děje

Další zprávy