Dave Grohl si znovu zahraje s Queens of the Stone Age

Kultura Kultura
8. 11. 2012 21:37
Frontman Foo Fighters spolupracoval s Queens už na albu Song for the Deaf
Dave Grohl
Dave Grohl | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Frontman Foo Fighters a ex-člen legendární Nirvany Dave Grohl je na roztrhání, i když si jeho kapela právě dává pauzu.

Grohl, který s Foo Fighters letos vystoupil i v Praze, se připojil znovu ke kapele Queens of the Stone Age, kde seděl za bicími už v roce 2002 na albu Songs for the Deaf. Ačkoliv se tehdy s kapelou objevil v několika pořadech a zúčastnil se i turné na podporu nahrávky, nikdy se nestal řádným členem Queens of the Stone Age.

Frontman Queens of the Stone Ages Josh Homme řekl před několika dny v rozhovoru pro BBC, že Grohl nahradil dosavadního člena kapely Joeyho Castilla při nahrávání šestého, studiového alba kapely. Další důkaz přišel poté, co se na facebookové stránce kapely objevila fotografie zobrazující jmenovku Dave vedle na mixážním pultu ve studiu. Zatím však není jasné, zda Grohl bude hrát na festivalu Download v Donington Parku.

Kromě působení v Queens of the Stone Age spolu Homme a Grohl spolupracovali na projektu Them Crooked Voltures, kdy se k nim připojil ještě John Paul Jones, bývalý baskytarista Led Zeppelin. Sám Grohl byl pak v minulosti, krom své účasti v Nirvaně i členem Scream, spolupracoval také s Killing Joke, Tenacious D, Nine Inch Nails, Juliette and the Licks, Davidem Bowiem, Mikem Wattem, Buzz Osbornem, Prodigy, Slash a Cage the Elephant. Měl také svůj vlastní metalový projekt Probot.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy