Dánští Obstacles budou oscilovat v Chapeau Rouge

landminealert
1. 2. 2012 13:00
Math-rocková kapela zahraje v Česku již poněkolikáté
Foto: Obstacles

Praha - Dánská math-rocková kapela Obstacles zahraje ve čvtrek v pražském klubu Chapeu Rouge. Do metropole se vrací již poněkolikáté, jako support si tentokrát přiveze žánrově spřízněné Town Portal.

Instrumentální hudba Obstacles plná kytarových efektů a elektronických mašinek v sobě nezapře vliv post-rockových Envy nebo Red Sparowes. Příznačný je pro ni ovšem mathrockový důraz na rytmus a zároveň nevypočitatelnost.

Po rozpadu Children Of Fall se tři členové dánské sekce kapely pustili do nového projektu s názvem Obstacles. Kapelu nyní po odchodu klávesisty tvoří trojice Thomas (kytara), Morten (bicí) a Jeppe (basová kytara).

Debutová šestice skladeb vyšla pod názvem Decomposition of Movement v roce 2008. Následující třískladbové EP 7" vyšlo o rok později u dánského labelu Red Tape records.

Vloni, po více než roce práce, spatřilo světlo světa album Dividual, které kombinuje epické kytarové melodie, stále se měnící rytmy a nekonvenční písňové struktury. Nedávno pak vyšlo dánskému triu nové EP s názvem Oscillate a právě tuto novinku přijíždějí Obstacles představit českému publiku. (deska je k poslechu zde). 

Začátek je ve 20 hodin, vstupné je 250 korun (200 s rezervací na emailu: [email protected])

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy