Colours of Ostrava: Zrní i Björk uvidí až 45 tisíc lidí

ČTK ČTK
26. 6. 2015 15:24
Festival nově návštěvníkům nabídne debaty s Markem Ebenem nebo členy Dejvického divadla. Hlavními koncertními taháky jsou Björk, Mika nebo kapela Kasabian.
Björk.
Björk. | Foto: björk.com

Ostrava - Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava, který se bude konat od 16. do 19. července, očekávají překonání návštěvnického rekordu. Ten činí od loňska téměř 41 tisíc diváků. Kapacita areálu je až 45 tisíc. 

"Nevím, kolik lístků už je prodáno, předprodej probíhá v mnoha rovinách, ale je lepší než v loňském roce," řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová. K hlavním hvězdám čtyřdenního festivalu patří Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent nebo Mika. Z domácích umělců zahrají například Zrní v jednorázovém projektu s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Tata Bojs, Stromboli či Michal Hrůza.

Několik rekordů festival hlásí už teď. Nejbohatší v celé čtrnáctileté historii bude například program. Obsahuje 299 bodů od koncertů a divadelních představení přes workshopy, diskuse a výstavy až po projekce filmů či autorská čtení. Mezi nově oznámené body patří debaty s Markem Ebenem nebo členy Dejvického divadla či workshopy nového cirkusu. Rekordní je i počet 16 scén.

"Je to takový svět v kostce. Všude holt bude plno a člověk musí přijmout, že nestihne všechno. Může si vybírat, může ochutnávat, ale stihnout všechno se skutečně nedá, to není v lidských silách," řekla Holušová.

Značný zájem je například o koncerty a představení v aule Gong, kam se kvůli omezené kapacitě objednávají rezervace předem. Také zde už před začátkem Colours padl rekord. "Naši návštěvníci měli obrovský zájem o divadla, bohužel větší, než jsme schopni naplnit. Rezervace na Dejvické divadlo byly naplněny za pouhé dvě hodiny, což samozřejmě nám dává další zamyšlení pro příští léta," řekla ředitelka festivalu.

Organizátoři uvedli, že rekordní bude i počet výčepních kohoutů, z nichž se bude čepovat pivo. Bude jich 240. Na kvalitu piva bude navíc poprvé po celou dobu festivalu přímo v areálu dohlížet sládek.

 

Právě se děje

Další zprávy