Coldplay kvůli ekologii nepojedou na turné, chtějí aktivně chránit životní prostředí

ČTK ČTK
21. 11. 2019 10:19
Britská kapela Coldplay nevyrazí na turné se svým nejnovějším albem, aby nezatěžovala životní prostředí. Britské BBC to sdělil frontman skupiny Chris Martin. Její členové chtějí, aby koncertní série v budoucnu měly pozitivní dopad na ekologii. Nové album Coldplay nazvané Everyday Life vychází v pátek.
Coldplay v pátek představí nové album, jediný plánovaný koncert se zatím uskuteční v londýnském přírodopisném muzeu.
Coldplay v pátek představí nové album, jediný plánovaný koncert se zatím uskuteční v londýnském přírodopisném muzeu. | Foto: ČTK

"V současnosti máme za sebou dost velkých turné. Ale jak toto obrátíme, aby nešlo o to pořád jen brát, ale hlavně dávat?" uvedl Martin v rozhovoru s BBC. "Bereme si nějaký čas na to, abychom popřemýšleli, jak my sami můžeme aktivně přispět (ke zlepšení životního prostředí)," řekl také.

Coldplay jsou nyní v jordánském Ammánu, kde je v pátek čekají dva koncerty. Jeden se bude konat za úsvitu, druhý při západu slunce a mají odrážet dvě poloviny jejich nového alba Everyday Life.

Vystoupení kapely bude naživo přenášené na internetovém kanálu YouTube. Pátek je také dnem, kdy nová deska Coldplay vychází.

V pondělí muzikanti odehrají zatím jediný naplánovaný koncert, a to v londýnském Přírodopisném muzeu. Výtěžek z něho věnují vybrané nadaci, jež se zabývá ochranou životního prostředí.

BBC připomíná, že skupina Coldplay byla naposledy na světovém turné po pěti kontinentech v letech 2016 a 2017. Odehrála během něho 122 koncertů.

Lidé v Česku si tuto kapelu, která je sedminásobnou držitelkou cen Grammy i řady dalších prestižních ocenění, mohli naživo poslechnout v září 2012 v pražském Edenu.

 

Právě se děje

Další zprávy