Cobainova dcera Frances Bean produkuje dokument o otci

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 11. 2014 8:39
Snímek o frontmanovi Nirvany vychází z dosud nezveřejněných záznamů z rodinného archivu.
Kurt Cobain.
Kurt Cobain. | Foto: archiv Sub Pop

New York - Dcera Kurta Cobaina Frances Bean bude výkonnou producentkou nového televizního životopisu o legendárním frontmanovi kapely Nirvana. Podle společnosti HBO má jít o první dokumentární film o Cobainovi, jenž vznikne ve spolupráci s rodinou legendárního hudebníka, který ukončil svůj život v roce 1994, v sedmadvaceti letech.

Dokument se má zaměřit na život i předčasnou smrt zpěváka a kytaristy, jenž se stal jednou z hlavních osobností rocku. Snímek Kurt Cobain: Montage of Heck, odkazující v názvu na Cobainovu kazetu z roku 1988, na níž mixoval na čtyřstopém magnetofonu vlastní hudbu s dávnými hity z rádia, má být uveden v kinech a v televizi exkluzivně na HBO.

Film vychází mimo jiné z rodinných domácích videí, deníků a dalších osobních archiválií. Zazní v něm také písně Nirvany a dosud nevydané Cobainovy původní písně. "Mám k dispozici více než dvě stě hodin nevydané hudby a zvuku, obrovské množství uměleckých projektů (olejomalby, sochy), hodiny záznamů z domácího videa, které nikdy nikdo neviděl, a více než čtyři tisíce stran spisů," říká režisér Brett Morgen.

Ten je rovněž autorem dokumentů o Rolling Stones Crossfire Hurricane a o filmovém producentovi Robertu Evansovi Ten kluk bude točit.

"Kurt byl ztělesněný rozpor," říká režisér Brett Morgen. "Byl upřímný a sentimentální a také ironický a sarkastický. Byl sladký a kyselý. Byl neuvěřitelně vtipný. A film má odrážet jeho ducha."

 

Právě se děje

Další zprávy