Členové The Doors v Praze zahrají trutnovskému publiku

Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 7. 2011 9:48
Manzarek a Krieger se vracejí na den přesně od loňské premiéry
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Malou odbočkou Open Air Music Festivalu Trutnov bude podle pořadatelů středeční koncert v Praze, na kterém vystoupí někdejší členové kapely The Doors, klávesista Ray Manzarek a kytarista Robby Krieger se svými spoluhráči.

Pořádají ho organizátoři jedné z největších domácích rockových přehlídek pro své "spiklence", jak příznivce festivalu s undergroundovými kořeny nazývají. Koncert se původně měl uskutečnit v holešovické Incheba areně, místo konání však bylo přeloženo do nedalekého Kulturního centra Vltavská.

Manzarek s Kriegerem se do Prahy vracejí na den přesně od své loňské premiéry před českým publikem. Na setkání nazvaném Trutnov in Prague dále zahrají kapely Půlnoc a Psí vojáci; program budou uvádět někdejší disidenti František "Čuňas" Stárek a Ivan Martin Jirous. Sestavu účinkujících doplní třicetičlenný dětský sbor Svatý pluk a akustická kapela Marta & Rasputin Band.

The Doors vznikli v roce 1965 v Los Angeles a jejich frontman Jim Morrison patří k hudebním ikonám historie. Zemřel v roce 1971 v Paříži, kdy jej našla mrtvého ve vaně jeho přítelkyně. Oficiální příčinou smrti byl infarkt.

 Po Morrisonově smrti zbylá trojice s bubeníkem Johnem Densmorem koncertovala ještě dva roky, pak se kapela rozpadla. Manzarek a Krieger začali znovu společně vystupovat v roce 2002.

Čtěte také:
Do Prahy přijel veselý kabaret hrající hudbu The Doors

 

Právě se děje

Další zprávy