Chinaski přestanou na rok koncertovat. Připravují nové album

ČTK ČTK
Aktualizováno 3. 10. 2016 21:50
Chinaski si dají roční koncertní přestávku. Pódia mezitím vymění za nahrávací studium, kde připravují nové album. Zatím poslední nahrávka Chinaski nazvaná Rockfield, která vyšla předloni, se záhy po vydání stala nejprodávanější deskou v České republice.
Kapela Chinaski
Kapela Chinaski | Foto: ČTK

Úspěšná tuzemská kapela Chinaski se na rok koncertně odmlčí. Důvodem je nahrávání nového alba. Naposledy před pauzou zahrají 11., 12. a 13. prosince v pražském Lucerna Music Baru a 20. prosince v brněnském Sono Centru, sdělil za kapelu Roman Helcl.

"Na pódia se skupina vrátí až na podzim příštího roku a nebude hrát ani na letních festivalech. Volný čas hodlají muzikanti věnovat nahrávání nového studiového alba," uvedl Helcl.

Chinaski už začali nové album před časem nahrávat během turné v Austrálii a nějakou dobu strávili rovněž v londýnských Dean Street Studios. "Kapela rozdělila nové písničky do několika nahrávacích etap. A postupně je natáčí ve studiích na různých částech zeměkoule. Práci na albu budou moci fanoušci sledovat na kapelovém facebooku," sdělil Ladislav Vajdička z vydavatelství BrainZone.

Chinaski patří k nejúspěšnějším tuzemským kapelám. Skupina prorazila s druhým albem Dlouhej kouř z roku 1997. Zatím poslední nahrávka Chinaski nazvaná Rockfield, která vyšla předloni, se záhy po vydání stala nejprodávanější deskou v České republice. Úspěšné byly i albové singly Víno, Každý ráno nebo Slovenský klín. Za album, které vyšlo i na vinylu, kapela získala tři nominace na Ceny akademie populární hudby Anděl a ze slavnostního ceremoniálu si odnesla sošku za vítězství v kategorii Nejlepší skupina.

 

 

Právě se děje

Další zprávy