Chemici přivezou na Open Air obří světelný tubus

Kultura Kultura
10. 6. 2011 12:41
Od 10. června se zvyšuje cena vstupenky na 1090 Kč
Foto: Aktuálně.cz

Praha, Panenský Týnec - Šest metrů v průměru má světelný tubus, který vyroste na hlavním pódiu Open Air Festivalu při vystoupení britské taneční legendy The Chemical Brothers. Unikátní efekt doplní dvojice obřích LED obrazovek.

Ke každé skladbě z alba Further má kapela připravenou filmovou sekvenci. Autory vizuální části koncertního vystoupení jsou designéři, kteří pomáhali s návrhem scény například pro DJe Tiesta.

Open Air Festival bude podle organizátorů i v roce 2011 odpovídat na přání českého festivalového publika. Od 11. do 13. srpna 2011 se návštěvníci kromě Chemical Brothers (pátek 12. srpna) můžou těšit na kapelu Goose, jež do Česka přijede se svou electro-rockovou show vůbec poprvé. Porci elektroniky dodají Leftfield a DJ A Skillz. Chybět nebudou ani indierockoví Interpol, fanoušci „emo" music si přijdou na své při koncertu Good Charlotte.

Interpol
Interpol | Foto: www.myspace.com/Interpol

Z českých kapel jsou ohlášena jména Kryštof, J.A.R., Skyline, 100°C, Tata bojs, Kryštof, Mig 21, Nightwork, Sto zvířat či Sunshine. Další interpreti budou podle pořadatelů ještě přibývat.

Kromě hudby se můžou fanoušci zabavit sportovními aktivitami, v areálu vyroste mobilní posilovna Holmes Place; nemají chybět divadla, workshopy a atrakce pro děti. 

Od 10. června se zvyšuje cena vstupenky na 1090 korun - tedy na 545 korun v rámci akce 1+1 vstupenka zdarma pro členy O2 Extra Klubu.

Přestože historie Open Air Festivalu se začala psát teprve v roce 2010, už na premiéru dorazilo více než 18 tisíc fanoušků, kteří viděli Faithless, Kasabian či Röyksopp.

Open Air Festival se prezentuje i tím, že podporuje ekologii. Loni se tu vytřídilo více než 90 procent odpadu. Pivo a jídlo na stáncích se prodávalo ve speciálních bio plastech, cestu na festival zajišťovaly autobusy na zemní plyn. To vyneslo festivalu uznání v celosvětové soutěži A Greener Festival Award, kde se Open Air zařadil mezi doporučené akce.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy