Česko se nejspíš dočká MTV určené pro Balkán

rga
16. 2. 2008 12:40
MTV Adria bude vysílat pro východní Evropu
Takto vypadalo mnichovské pódium při vystoupení Foo Fighters
Takto vypadalo mnichovské pódium při vystoupení Foo Fighters | Foto: Michael Dalder, Reuters

Praha - V České republice by ještě letos měla začít vysílat tuzemská verze MTV. Jedná se o stanici MTV Adria určenou původně pro země bývalé Jugoslávie.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila licenci společnosti Mina Media s.r.o. patřící do skupiny kolem hudební kanálu MTV. Potvrdil to předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Václav Žák. Kromě České republiky by stanice měla vysílat i na Slovensku, v Bulharsku a Albánii.

"MTV Adria by měla začít vysílat do 360 dnů od udělení licence," uvedl Žák pro Aktuálně.cz. ,,Denní programová skladba by měla být rozdělena do čtyř bloků. Postupně budou nabíhat dabingy a titulky v národních jazycích."

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:  MTV vysílá a vládne už čtvrt století

Zda bude stanice preferovat hudební nabídku z výše uvedených zemí, není ale známo. O české MTV se mluví delší dobu. Již před rokem mateřská MTV jednala jednat s jedním nebo dvěma obchodními partnery

Princip MTV Adria by měl spočívat na systému franšízinku, což stanici umožňuje kombinovat knihovnu MTV s vlastním programem.

Na českém televizním trhu je možné přes satelit sledovat kromě základní MTV Europe i VH1, VH2, MTV Classic a MTV Base, kterou v březnu nahradí MTV Dance.

Jedinou českou hudební stanicí je zatím Óčko. "Nevíme, co máme čekat od české mutace MTV. Na konkureční boj se nepřipravujeme," sdělil Aktuálně.cz ředitel Óčka Jiří Balvín

Stanice MTV začala vysílat 1.srpna 1981 v New Yorku. Její vysílání se v průběhu dvaceti let rozšířilo do více než čtyřiceti zemí světa a záhy se stala určujícím fenoménem popkultury. 

 

Právě se děje

Další zprávy