Ceny Apollo vyhlašují soutěž remixů a coverů

Karel Veselý
17. 5. 2013 13:53
Fanoušci mohou přetvořit Lonely In My Room od Borise Carloffa a dalších nominovaných
Boris Carloff
Boris Carloff | Foto: David Turecký

Praha - Ceny české hudební kritiky Apollo se v únoru rozdávaly podruhé a sošku Maxima Velčovského si z ceremoniálu v pražském SaSaZu odnesl za album The Escapist producent Boris Carloff. Čekání na další ročník vyplní soutěž remixů a coververzí APOLLO '12 RMX & CVR, kterou pořadatelé cen dávají šanci začínajícím i ostříleným hudebníkům, kteří mají chuť kreativně zpracovat písně sedmi nominovaných kapel a interpretů z druhého ročníku.

Na facebookovém profilu hudební ceny lze už od začátku května stáhnout stopy z písně Lonely In My Room vítězného Borise Carloffa a na v následujících měsících budou přibývat i další - tedy od Lenky Dusilové a skupin Charlie Straight, Květy, The Prostitutes, Umakart a Zrní. Na vytvoření remixu nebo coververze mají zájemci čas dva měsíce, poté vítěze vybere autor originálu.

Foto: Aktuálně.cz

Všechny zaslané remixy i coververze budou zveřejněny na Soundcloud profilu cen Apollo. Z vítězných příspěvků jednotlivých kol pak bude sestavena speciální digitální kompilace, která bude nabídnuta k volnému stažení na oficiálním webu cen Apollo. Autoři vítězných remixů či cover verzí budou též  osobně pozváni a prezentování na udílení ceny Apollo za rok 2013, které se uskuteční na přelomu ledna a února příštího roku v Praze.

„Chtěli jsme udržet jména nominovaných v povědomí celý rok a zároveň se nám líbí možnost zapojení i dalších kapel, producentů, ale i obyčejných hudebních fanoušků, co si doma rádi hrají s muzikou. Jelikož se u nás dlouho žádná podobná soutěž nekonala, slibujeme si i žánrovou pestrost a věříme, že finální kompilace bude kvalitní a zajímavá. A možná domácím hudebním fanouškům odhalí i několik pozoruhodných nových talentů," shodují se organizátoři cen Pavel Kučera a Tomáš Tenkrát.

Hudební ceny Apollo vznikly před třemi lety jako reakce na neutěšený stav cen Anděl, vítězem prvního ročníku se stal písničkář Bonus za album Náměstí míru. Generálním partnerem cen je Ochranný svaz autorský, který každý rok věnuje jako odměnu 60 tisíc korun. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy