Na cenách Anděl uspěli Poláková a Atavists. Kapela Lucie má dvě sošky, ale nepřišla

Kultura Kultura
5. 3. 2019 23:05
Lucie dovršila velký comeback. Hudební skupina, která zažila největší slávu v 90. letech minulého století, roku 2012 se sešla na soukromém koncertu společnosti PPF, dva roky nato vyrazila na halové turné a vloni po 16 letech vydala studiovou desku, uspěla na úterním udílení cen Anděl. Její nahrávka Evolucie byla vyhlášena albem roku, skladbou roku se stal singl Lucie jménem Nejlepší, kterou znám. Ceny byly předány v úterý večer v pražském Foru Karlín, dvě sošky si z ceremoniálu odnáší také zpěvačka Barbora Poláková a kapela The Atavists.
Skladba Lucie nazvaná Nejlepší, kterou znám. | Video: BrainZone

Skladba

Lucie: Nejlepší, kterou znám

Lucie uspěla také ve druhé sledované kategorii Andělů pro skladbu roku, kde uspěl singl z loňské desky Evolucie nazvaný Nejlepší, kterou znám. Pompézní rockovou baladu se smyčci a gospelovými zpěvy napsali Robert Kodym s Oskarem Petrem. Ten v publiku Fora Karlín seděl a chopil se mikrofonu.

"Proč mi tleskáte, když mě neznáte? Já jsem Lucie," zvolal. "Chtěl jsem pozdravit moje děti, mám tři, dva vnuky, jsou to Asiati a žijí v Los Angeles. Chtěl bych poděkovat, že Robert Kodym vzal můj text a udělal z něj pořádnej lucidní text s diamanty z nebe," dodal Petr v narážce na hit Beatles Lucy in the Sky with Diamonds. "Dokázal, že za to přece jenom stojíme, i když jsme tak staří," dodal Petr o Kodymovi.

Na skladbu roku byli dále nominováni Kapitán Demo za Zlatíčka a Mandrage se singlem Motýli.

 

Právě se děje

Další zprávy