Carlos Santana roztančil pražskou O2 arenu

ČTK ČTK
1. 8. 2013 23:40
Stejně jako při své poslední návštěvě v Praze zahrál Santana své velké hity
Foto: Reuters

Praha - Svým největším hitem Smooth z alba Supernatural zakončil americký kytarista, zpěvák a skladatel mexického původu Carlos Santana koncert v pražské O2 areně.

Roztančené publikum si ještě vyžádalo přídavek, během kterého se na projekční ploše dočkalo záběrů Santany z legendárního festivalu ve Woodstocku v roce 1969. Stejně jako při své poslední návštěvě v Praze zahrál Santana své velké hity, z jeho posledního alba Shape Shifter z loňského roku nezazněla ani jedna skladba.

Dvaapůlhodinový koncert, který podle pořadatelů navštívilo přibližně 7000 lidí, zahájil Santana skladbou Toussaint L'Overture, ve které zazněla citace písně Beatles While my guitar gently weeps. Následovala skladba Sunshine of Your Love Play z repertoáru Cream a Santanovy obrovské hity Black Magic Woman a Oye Como Va. Hned zkraje koncertu zahrál také jednu z největších písní z alba Supernatural Maria Maria, podle které se jmenuje Santanou provozovaná síť mexických restaurací.

Část publika v místech ke stání tou dobou byla již při rytmické muzice na nohou, další se k tanci mezi sedadly přidali přidali při skladbách s výraznými latinskými rytmy jako jsou Foo Foo Play nebo Corazón Espinado.

Šestašedesátiletého nositele mnoha ocenění při podmanivé show doprovázela devítičlenná kapela, role zpěváků se ujali Santanovi dvorní vokalisté Andy Vargas a Tony Lindsay. Vedle osobité hudby Santana, který se od ostatních interpretů od počátku své kariéry kromě svého kytarového umění odlišoval požíváním různých exotických nástrojů, pustil i do proslovu na téma lásky a míru.

Santana zazářil už na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969 a proslavil se v 70. letech. V roce 1999 slavil jeden z největších comebacků v dějinách populární hudby s albem Supernatural, které při udělování cen Grammy získalo devět cen. Za svoji kariéru dosud prodal více než 60 milionů alb a živě zahrál před více než 30 miliony fanoušků. Poprvé koncertoval před českým publikem v červenci 2004.

 

Právě se děje

Další zprávy