Čaputovou v Praze přivítá koncert, na Kampě jí zazpívají Bárta nebo Katarzia

Kultura Kultura
14. 6. 2019 17:21
Novou slovenskou prezidentku v Praze příští čtvrtek přivítá nejen český prezident Miloš Zeman, ale také skupina hudebníků.
Zuzana Čaputová při druhém kole prezidentské volby.
Zuzana Čaputová při druhém kole prezidentské volby. | Foto: Matej Slávik

Na počest oficiální návštěvy Zuzany Čaputové se v pražském parku Kampa večer uskuteční koncert, na němž nové slovenské hlavě státu zahrají zpěvák Dan Bárta, písničkářka Katarzia nebo Jiří Stivín. Čaputová se akce zúčastní.

Jedním z účinkujících bude Dan Bárta.
Jedním z účinkujících bude Dan Bárta. | Foto: Jan Schejbal

"Cílem je připomenout společné dějiny našich zemí a československou vzájemnost. Koncert bude Zuzaně Čaputové věnován jako dárek v předvečer jejích narozenin," uvádějí organizátoři akce, mezi nimiž jsou také pořadatelé hudebního festivalu Metronome. Ten na Výstavišti začne následující den.

Dále za vystoupením stojí slovenský dramaturg a bývalý ministr kultury Ladislav Snopko, Občanské sdružení Slováků žijících v Praze Srdcom doma a Kavárna Mlýnská.

Koncert pro Čaputovou se jmenuje Zuzana není sama doma. Jedná se o narážku na písňové pásmo Jiřího Suchého z 60. let minulého století nazvané Zuzana je sama doma. Akce se bude konat na louce před Mlýnskou kavárnou.

Od 19.30 hodin příští čtvrtek na Kampě vystoupí nejprve zpěvák Dan Bárta v doprovodu jazzového tria kontrabasisty Roberta Balzara, dále slovenská písničkářka žijící v Česku Katarzia nebo multiinstrumentalista Jiří Stivín se zpěvačkou Dorotou Nvotovou.

K dalším účinkujícím patří zpěvačka Sisa Fehér, kapely Půljablkoň, Eturnity, Limbora a Živé kvety nebo slovenský violoncellista Jozef Lupták.

Zuzana Čaputová, která se tuto sobotu oficiálně stane slovenskou prezidentkou a vystřídá ve funkci Andreje Kisku, už od svého zvolení Prahu soukromě navštívila v dubnu. I tehdy u toho byla hudba - Čaputová přijela na koncert amerického písničkáře Boba Dylana v Lucerně.

Předtím se soukromě sešla například s někdejším ministrem zahraničí TOP 09 Karlem Schwarzenbergem nebo ředitelem Knihovny Václava Havla Michaelem Žantovským.

Rozhovor DVTV o vítězství Zuzany Čaputové s Matúšem Kostolným

Čaputová je chyba v systému. Ženy v politice jsou stále výjimkou. Vyhrála upřímností a tématy, která otvírá, jako spravedlnost, korupce, unesený stát | Video: Emma Smetana
 

Právě se děje

Další zprávy