Čankišou hrají pro postižený Pákistán

RiK
12. 11. 2005 0:00
Praha - Kapela Čankišou hrající hudbu výrazně ovlivněnou world music se rozhodla uspořádat 14. 11. benefiční akci pro Pákistán.

Jejich hudba má hudební kořeny, nástrojovou strukturou a rytmy této oblasti právě z této oblasti. Bezprostředně čtyři dny po tomto koncertu (18.11.) pak kapela odjíždí přímo do Pákistánu na festival World performing and visual arts festival 2005 v Lahore (To je vzdáleno cca 500 km od epicentra zemětřesení, pod horským masivem postiženým otřesy. Je jednou z oblastí, do které míří obyvatelé Kašmíru, kteří přišli o své domovy a utíkají před blížící se zimou v horách). Kapela se snaží podpořit obyvatele nejen svým vystoupením, ale také penězi, které hodlá získat benefičním koncertem.

Čankišou však nebudou jedinými performery, kteří na benefici vystoupí. Diváci se mohou těšit na Divadlo Continuo, Tam Tam Orchestra, Ridina Ahmed, Al Yaman, Rahat Lukum a další. Večerem bude provázet Jan Budař.

Všichni účinkující na koncertě vystoupí bez nároku na honorář a celý výtěžek ze vstupného bude v koordinaci se společností Člověk v tísni a s organizátory festivalu,  na který kapela Čankišou odjíždí,  předán potřebným v oblastech postižených zemětřesením. První hodinu koncertu vysílá přímým přenosem Český rozhlas 3 -Vltava. Koncert provází také podpora sbírky společnosti Člověk v tísni SOS Pákistán.

Koncert se uskuteční ve stanu Národního cirkusu Berousek na Letenské pláni v Praze v pondělí od 19 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy