Bývalý kytarista Tři sester Sahula byl zavražděn

kul
3. 5. 2008 22:13
Hudebník nalezen mrtev v chatové oblasti u Prahy
František Sahula
František Sahula | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Někdejšího kytaristu Tří sester a pozdějšího lídra kapely Synové výčepu nalezla policie v chatové oblasti Skuheř u Kamenice v oblasti Praha-západ.

Podle dostupných informací, jež jako první uvedl server Blesk.cz, František Sahula (45) zemřel cizím zaviněním v noci ze středy na čtvrtek.

Policie z jeho smrti dnes obvinila dva mladíky, s nimiž se setkal v předvečer smrti v jednom kamenickém baru. Bar opustili krátce po jeho odchodu a podle vyšetřovatelů si na zpěváka počkali, zbili jej k smrti a sebrali mu zhruba tisíc korun.  

"S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši!" píší jeho bývalý spoluhráči z kapely Tři sestry v oficiálním prohlášení na svých internetových stránkách.

Sahula strávil letos dva měsíce ve vězení, o čemž informoval na svých webových stránkách 16. dubna. Zde také kromě popisu tahanic s bývalou manželkou, uvedl, že v kriminále vznikala valná část materiálu na chystané nové album, které plánoval vydat pod názvem Nouzovej východ.

František Sahula byl do roku 1991 členem skupiny Tři sestry, poté fungoval s formací František Sahula a Synové výčepu. Nejvíce ho zřejmě proslavila role úchyla Průši ve videoklipu bočního projektu Lou Fanánka Hagena, Hagen Baden. Tuto postavičku skupina Tři sestry ještě zúročila na albu Průša se vrací.  

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy