Kanye West jako příští prezident? Sociální sítě prosí rapera, aby zachránil Ameriku

pej
10. 11. 2016 14:17
Zachraň nás, žádají lidé na sociálních sítích amerického rapera Kaneyho Westa. Chtějí, aby dodržel, co slíbil před rokem, a v roce 2020 kandidoval na prezidenta Spojených států.
Kanye West
Kanye West | Foto: ČTK

Když se během předávání hudebních cen MTV v roce 2015 nechal slyšet, že má v plánu se v roce 2020 stát americkým prezidentem, nikdo ho nebral vážně. Jen pár hodin poté, co se jím stal Donald Trump, lidé Kanyeho Westa žádají, aby svoje plány uskutečnil. Píše o tom web deníku The Independent.

"Pamatujete si, jak jsme se smáli, když West oznámil, že má v plánu kandidovat? Jak se ale teď zdá, nic není nemožné," shrnuje častý názor diskutujících Amie Pollittová z Manchesteru.

Na Twitteru se příspěvky s hashtagem #kanye2020 začaly množit poté, co bylo jasné, že do Bílého domu na příští čtyři roky zamíří republikánský kandidát. A kromě žádostí, aby West v roce 2020 kandidoval, ho lidé prosí o záchranu.

West poprvé svůj záměr stát se hlavou USA oznámil loni v srpnu během předávání cen MTV. "Jak už víte, rozhodl jsem kandidovat v roce 2020 na prezidenta," hřímal z pódia.

Přítomní jeho projev odměnili potleskem. Americká média jeho prohlášení zlehčovala, protože se před ním měl posilnit marihuanou. Americký raper nicméně svůj záměr potvrdil i o rok později během rozhovoru pro BBC Radio 1.

I got my selfie!!! I really loved hearing her speak & hearing her goals for our country! #HillaryForPresident

Fotka zveřejněná uživatelem Kim Kardashian West (@kimkardashian),

"Netvrdím, že mám nějaké politické názory. Mám ale jasný názor na lidstvo," uvedl v rozhovoru. Do politiky by chtěl vnést především lidskost a pravdu.

West už několikrát vystoupil na národních kongresech Demokratické strany a rovněž i na řadě akcí v Bílém domě, kam ho pozval Barack Obama. Nedávno s Kim Kardashian pózovali s Hillary Clintonovou, upozornil na Westovy politické preference deník The Guardian. 

 

Právě se děje

Další zprávy