Pet Shop Boys vydají "super" album v dubnu. V létě s ním vyjedou na turné

ČTK ČTK
22. 1. 2016 17:00
Populární britské duo Pet Shop Boys pracuje na nové dece. Třinácté studiové album s názvem Super se na trhu objeví 1. dubna. Dvojice, jejíž hity kralovaly diskotékám už v 80. a 90. letech, se rovněž v červenci chystá na turné.
Pet Shop Boys - Inner Sanctum | Video: YouTube

New York - Britské popové duo Pet Shop Boys vydá nové album, jehož název je už podle zavedené tradice jednoslovný: Super.

V pořadí třinácté album skupiny, která svou kariéru ověnčila hity jako West end girls, It's a sin, Domino Dancing nebo Go west, by se mělo objevit na trhu 1. dubna. V červenci pak bude následovat šňůra koncertů, která začne v Londýně.

Lvím podílem se na tvorbě hudební dvojice podílel slavný skladatel elektronické hudby Stuart Price, který stojí například i za albem Confessions on the dance floor americké zpěvačky Madonny. Léta také spolupracoval s dalšími velikány, jako jsou Depeche Mode a New Order.

Stuart Price se podílel na výrobě i předchozího alba kapely Pet Shop Boys, kterého se po světě prodalo 50 milionů kusů.

Zpěvák Neil Tennant a klávesista Christopher Lowe, jejichž hity kralovaly diskotékám už v 80. a 90. letech minulého století, několikrát koncertovali také v Praze. Poprvé v roce 1991, naposledy v roce 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy