Bono Vox po pádu z kola dostal 18 šroubů a 3 kovové destičky

jla
19. 11. 2014 11:00
Frontman U2 Bono Vox havaroval na kole v americkém Central parku. Našestkrát si zlomil paži a lopatku. Výsledkem pětihodinové operace je 18 šroubů a 3 kovové destičky v horní části paže.
Bono Vox při příjezdu do Londýna na natáčení Geldofova charitativního songu supreskupiny Band Aid 30
Bono Vox při příjezdu do Londýna na natáčení Geldofova charitativního songu supreskupiny Band Aid 30 | Foto: Reuters

New York - V úterý se zranil frontman irských rockerů U2 Bono Vox při srážce s jiným cyklistou v americkém Central parku. Po pádu z kola byl ihned převezen do newyorské nemocnice, kde podstoupil pětihodinovou operaci paže, ramene a levého zápěstí.

Podle lékařské zprávy měl Bono rozdrcenou pažní kost, natřikrát zlomenou lopatku, četné zlomeniny v levé části obličeje zasahující až k očnici, a další drobnější zranění. "Na opearčním sále lékaři vyčistili loketní kloub, srovnali pažní kost a zafixovali ji třemi kovovými destičkami a 18 šrouby," uvedl v lékařské zprávě chirurg Dean Lorich z newyorské kliniky speciální chirurgie.

Bona nyní čeká intenzivní a postupná léčba a rehabilitace. I když šlo o poměrně komplikovaná a vážná zranění, zpěvák by se měl zcela zotavit. U2 museli odříct účast v americkém pořadu Tonight Show, který moderuje Jimmy Fallon.

"Vypadá to, že budeme muset odložit naši účast v Tonight Show, chybí nám jeden člen. Bono si při cyklistické kolizi v Central parku poranil ruku a nyní je na operaci. Věříme, že se dá brzy do pořádku a brzy se vrátíme," napsal mluvčí U2 na jejich webové stránce.

 

Právě se děje

Další zprávy