Bob Dylan představil drsný klip k songu z desky Tempest

Kultura Kultura
3. 9. 2012 15:15
Duquesne Whistle bude jednou ze skladeb na chystaném albu Tempest
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jednasedmdesátiletý zpěvák a skladatel Bob Dylan již před časem odhalil názvy titulů nejnovějšího alba Tempest a podělil se s veřejností  o svůj tvůrčí proces. Nyní se můžeme konečně podívat i na ukázku z kolekce, která vyjde 11. září.

Dylanův hlas provází lidi procházející se ulicemi Los Angeles  a v noční části klipu můžeme spatřit tvář samotného umělce. Divák se dočká i drně thrillerové zápletky. Skladbu napsal Dylan se svým přítelem, Robertem Hunterem. Video trvající 5 minut a 43 vteřin doprovází skladbu Duquesne Whistle režírovanou Nashem Edgertonem, první z deseti převážně nových kusů. Na albu se mimo jiné setkáme s poctou Johnu Lennonovi a také písní upomínající na zkázu lodi Titanic, kde má být vzpomenut herec Leonardo DiCaprio - ten hrál ve velkofilmu režiséra Jamese Camerona odehrávajícím se na nešťastné lodi.       

Diskusi a úvahy o konci zpěvákovy kariéry vyvolal název kolekce, který upomíná na divadelní hru Williama Shakespeara, tradičně označovanou jako dramatikovo finální dílo. Dylan podobné úvahy odmítá a s úsměvem říká: "Shekespearova poslední hra se jmenovala "The Tempest" ne prostě "Tempest", což je název mé nahrávky. Jsou to dvě rozdílné věci."

Vydání alba přijde padesát let a šest měsíců po zahájení Dylanovy nahrávací kariéry, již započal vydáním alba nazvaného prostě Bob Dylan. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy