Bluesová událost sezony. Do Česka poprvé přijíždí Tedeschi Trucks Band

Kultura Kultura
Aktualizováno 26. 10. 2022 19:59
Poprvé do Česka přijíždí oceňovaná americká bluesrocková kapela Tedeschi Trucks Band, kterou vedou zpěvačka Susan Tedeschi a kytarista Derek Trucks, známý mimo jiné jako spoluhráč Erica Claptona. Vystoupí tento čtvrtek 27. října v pražském Foru Karlín.
Skladba Layla v podání Tedeschi Trucks Bandu. Foto: Liver Music | Video: Fantasy Records

Vstupenky v cenách 1390 až 3990 korun prodává síť Ticketmaster, akci pořádá agentura Liver Music.

"Půjde o největší koncertní bluesovou událost sezony a splnění snů mnoha fanoušků této hudby. Tedeschi Trucks Band jsou nejčastějším jménem, které si návštěvníci našich akcí přejí," říkají za organizátory Petr Pošvic a Radim Svatoň.

Tedeschi Trucks Band založili před 12 lety manželé Derek Trucks a Susan Tedeschi, kteří se věnují žánrům od blues po rock. Vystupují po celém světě, nedávno vydali živé album Layla Revisited, na kterém s kytaristou Treyem Anastasiem z kapely Phish kompletně přehráli slavnou desku Layla and Other Assorted Love Songs sestavy Derek and the Dominos.

Za debutovou nahrávku Revelator získali Tedeschi Trucks Band v roce 2012 cenu Grammy pro bluesové album roku.

V průběhu letošního roku sestava postupně zveřejňovala čtyřdílné album nazvané I Am the Moon, jenž čítá 24 skladeb. První část s podtitulem Crescent se objevila na jaře, ta poslední nazvaná Farewell už je nyní také v prodeji. "Inspirovala nás klasická literatura a emocionálně také drama, izolace a truchlení za pandemie," vzkazují hudebníci, kteří také zde kombinují blues, funk, country, jazz a gospel.

Formaci kromě zpívajících kytaristů Susan Tedeschi a Dereka Truckse hrajícího na slide guitar tvoří klávesista Gabe Dixon, baskytarista Brandon Boone, dva bubeníci Tyler Greenwell řečený Falcon a Isaac Eady, dále zpěváci Mike Mattison, Mark Rivers a Alecia Chakour plus tříčlenná dechová sekce: saxofonista Kebbi Williams, trumpetista Ephraim Owens a trombonistka Elizabeth Lea.

 

Právě se děje

Další zprávy