Bloc Party odehrají festivaly a zmizí. Už navždy?

Kultura Kultura
15. 6. 2013 11:17
Rock for People a Pohoda uvidí poslední koncerty Bloc Party
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Indie rocková kapela Bloc Party končí, alespoň prozatím. Její členové se chtějí každý vydat na vlastní dráhu a vystoupení na festivalech Rock for People nebo Pohoda můžou být na dlouhou dobu poslední možností, jak je spatřit živě. Dočasnou pauzu kapela měla už před vydáním zatím posledního alba Four, historie se tedy opakuje.

„Až v létě skončíme s hraním na festivalech, dáme si určitě pauzu," řekl kytarista Russell Lissack pro kanadský deník National Post. „Pauza v tomhle případě může znamenat až do roku 2016. Bude to nejméně šest měsíců, ale možná také rok, možná dva roky. Je to těžké odhadovat," dodal.

Foto: Michal Pavec

Lissack také přiznal, že aktuální turné je po personální stránce poněkud problematické. Vysvětloval, že se střídají okamžiky, kdy odehrají skvělý koncert a všichni spolu vychází s těmi, kdy se chytnou kvůli maličkosti a začínají se otevřeně nesnášet. Jeho žena prý s kapelou vydržela sotva dva dny.

Není to poprvé, kdy se Bloc Party potýkají sami se sebou. V roce 2009 skupina neměla s nikým uzavřenou nahrávací smlouvu a čtvrté album bylo v nedohlednu. Přesto tehdy v srpnu vyšel nový singl One More Chance.

Namísto příprav novinky se však kapela rozešla a zpěvák Kele Okereke tehdy události komentoval: „Možná už spolu nikdy nebudeme nahrávat. Po chvíli věci začaly být poněkud toxické."

Ze vzájemných chyb se dle vlastních slov poučili a loni na podzim se indie rocková čtveřice znovu sešla, aby vydala vcelku úspěšné album Four. Ovšem letošní turné na jeho podporu může být dost dobře jejich poslední společnou aktivitou, pokud tedy zanedlouho nezkusí vrátit se zpět na scénu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy