Black Sabbath se chystají na své údajně poslední turné

ČTK ČTK
3. 9. 2015 22:23
"Až tohle turné skončí, bude to skutečně KONEC, KONEC jedné z nejlegendárnějších kapel rokenrolové historie," uvedli slavní rockeři v prohlášení.
Black Sabbath.
Black Sabbath. | Foto: Aktuálně.cz

New York - Britská heavymetalová skupina Black Sabbath vyrazí na začátku příštího roku na své poslední světové turné. Kapela, považovaná za žijící legendu tvrdého rocku, to oznámila v dnešním prohlášení.

Rozlučková koncertní šňůra začne 20. ledna ve městě Omaha, největším městě amerického státu Nebraska. V první části turné vystoupí celkem v 17 severoamerických městech, pak sedmkrát v Austrálii a Novém Zélandu. Další koncerty oznámí Black Sabbath v říjnu.

"Až tohle turné skončí, bude to skutečně KONEC, KONEC jedné z nejlegendárnějších kapel rokenrolové historie," uvedli slavní rockeři v prohlášení, z něhož cituje agentura AP.

Z původní legendární sestavy - Ozzy Osbourne (zpěv), Tony Iommi (kytara), Terrance "Geezer" Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí) - bude podle vyjádření skupiny chybět jen Ward.

Skupina zaujala už svým prvním albem s názvem Black Sabbath z roku 1970 a hned následujícím albem Paranoid se dostala na výsluní světové rockové scény. Je držitelkou prestižní hudební ceny Grammy a svými hity jako je Iron Man či War Pigs se zařadila k zakladatelům heavy metalu.

 

Právě se děje

Další zprávy